SAİM BEY, SAİMBEYLİ PROTOKOLÜ TARAFINDAN MEZARI BAŞINDA ANILDI

SAİM BEY, SAİMBEYLİ PROTOKOLÜ TARAFINDAN MEZARI BAŞINDA ANILDI

Saimbeyli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ilçeye adını veren Şehit Kaymakam Saim Bey, mezarı başında anıldı.

Anma töreni, Saimbeyli Kaymakamı Emre Açar, Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal, MHP Saimbeyli İlçe Başkanı Mehmet Durmuşoğlu, AK Parti Saimbeyli İlçe Başkanı Adem Uyanık, ilçe protokolü ve kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tören, Saimbeyli İlçe Müftüsü Niyazi Yılmaz’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başladı. Ardından şehit Saim Bey’in mezarına kırmızı karanfiller bırakıldı. Burada konuşan Saimbeyli Kaymakamı Emre Açar, şehitlerimizin fedakarlıklarını vurguladı ve "Bugün burada, ilçemize adını veren şehidimiz Saim Bey’i anmak için toplandık. Şehitlerimize ne kadar minnet duysak azdır. Onların hatırasını yaşatmak için bu tür etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal ise, "Saim Bey’in şahsında, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. İlçemiz, onların fedakarlıkları sayesinde bugün özgürdür" şeklinde konuştu. Başkan Dal, önümüzdeki dönemde Saim Bey adına bir anıt yapılacağını da duyurdu.

Anma programı, Kozan Asri Mezarlığı’ndaki Garnizon Şehitliği’nin ziyareti ile sona erdi.

Saim Bey Kimdir?

Milli Mücadele’nin kahramanlarından biri olan Saim Bey, 1893 yılında Kozan’da doğdu. 1. Dünya Savaşı’na gönüllü olarak katılan Saim Bey, gösterdiği üstün başarı ile Harp Madalyası’na layık görüldü. Mondros Ateşkes Antlaşması sonrası ordudan terhis edildikten sonra Kozan’a dönerek Milli Mücadele’ye katıldı. Mustafa Kemal Paşa’nın talimatıyla Haçin (bugünkü Saimbeyli) Kaymakamlığı’na atandı ve burada Kuvayı Milliye teşkilatında önemli görevler üstlendi.

 

17 Kasım 1921 tarihinde, Mamure İstasyonu’nu ele geçirmek üzere gerçekleştirilen bir baskın sırasında şehit düşen Saim Bey, Kozan Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.