Anahtar Kelimeler: UNUTULMADI

SAİM BEY UNUTULMADI

SAİM BEY UNUTULMADI

Kuvayı Milliye kahramanı Kozanlı Şehit Kaymakam Saim Bey, 102. ölüm yıldönümünde mezarı başında öğrenciler tarafından anıldı.

Tufanbeyli’den Osmaniye’ye kadar bulunan bütün şehirlerin kurtuluşunda önemli rol oynayan Kuvayı Milliye kahramanı Saim Bey, 102. ölüm yıl dönümünde İnkılap ilkokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan anma programı ile mezarı başında anıldı. Yusuf Baysal Anadolu Lisesi ve Şabanata İlkokulu ’da anma programına katkı sundular.

Anma programına; Kozan Belediye Başkan Vekili Faruk Sönmez, İlçe Gençlik Spor Müdürü Kürşat Gültekin, İyi Parti Kozan İlçe Başkanı Veysel Sırkıntı, İyi Parti Adana Milletvekili A. Adayı Erkan Can, Hoşkadem Cami İmam Hatibi Abdurrrahman Yılmaz, Kuva-i Milliye Mücahitleri Derneği Başkanı Mutlu Dağlı, Gaziler Derneği Başkanı Sümmani Göztaş, İnkılap İlkokulu Müdürü Turan Pazarcı, İnkilap İlkokulu Müdür Yardımcısı Levent Gültekin ve okul öğretmenleri, Yusuf Baysal İlkokulu Müdürü Hüseyin Şimşek ve okul idarecileri, Şabanata İlkokulu Müdürü Muhammet Yıldırım, şehit aileleri katıldılar. 

 İnkılap İlkokulu, Şehit Kaymakam Saim Bey’in ölümünün 100. yıl dönümünde mezarı başında anma programı düzenlemiş, okul yöneticileri ve öğretmenler bunu her yıl yapmak için karar almışlardı.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da inkılap ilkokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından Şehit Kaymakam Saim Bey mezarı başında düzenlenen anma programı ile anıldı.

Programın sunuculuğunu Yusuf Baysal Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Okan Arık yaptı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları İnkılap İlkokulu Öğretmenleri Perihan Altunsayar ve Sonay Özen yaptı. Saim Bey Kitabının Yazarı Yusuf Delikoca, Saim Bey hakkında bilgi verdi.

Saim Bey’in hayatının okunduğu programda, öğrenciler ellerinde Türk bayrakları ile Saim Bey’in mezarını sardılar. Saim Bey’i rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden çocuklar; şiirler, ilahiler okuyup, dua ederek Saim Bey’i andılar.

Okunan Kur’an-I Kerim’in ardından Hoşkadem Camii İmam Hatibi Abdurrahman Yılmaz başta Saim Bey olmak üzere, tüm şehitlerimiz için dua etti. İnkılap İlkokulu Öğrencileri ve programa katılanlar tarafından Şehit Kaymakam Saim Bey’ ve şehitlerimizin mezarına karanfil bırakılmasıyla anma programı sona erdi.