Anahtar Kelimeler: REZALETİ

SAİM BEY’İ ANMA REZALETİ

SAİM BEY’İ ANMA REZALETİ

Milli Mücadele Kahramanımız Saim Bey her yıl olduğu gibi bu yılda ismini taşıdığı ilçede ve mezarının bulunduğu ilçede kaymakamları, belediye başkanları ve sorumlular tarafından adeta yok sayıldı.

Kurtuluşumuzun kahramanlarından Saim Bey şahadetinin 100. yıl dönümü anma rezaletine dönüştü.

Tufanbeyli, Saimbeyli, Kozan, Kadirli ve Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtulmasında büyük mücadele gösteren dönemin Saimbeyli Kaymakamı, Harp Madalyası sahibi Şehit Saim Bey ölümünün 100. yıl dönümünde şehit düştüğü Osmaniye ilinde anıldı.

Anma programı kapsamında Kozan, Saimbeyli ve Tufanbeyli İlçelerinde program düzenleyen, Osmaniye Valiliği programın Kozan, Saimbeyli ve Tufanbeyli etaplarını Osmaniye ilinde yaşanan şehit haberi nedeni ile iptal etti.

programın iptal edildiğini sabah saatlerinde mezarlıkta öğrenen İlçe Müftüsü Celil Karaca ve beraberindeki az sayıdaki kişi Saim Bey’in mezarı başında Kuranı Kerim okuyup dua ettiler.

Osmaniye Valiliğinin gerçekleştirmek istediği programa Adana Valiliğinin sıcak bakmadığı iddia edilirken, Kozan Kaymakamlığının program ile ilgili olarak kamuoyunu ve basını bilgilendirmemesi ortaya atılan iddiaları destekler nitelikte idi.

Kurtuluş mücadelesinde aktif rol oynayan bir kahraman Saimbeyli, Tufanbeyli ve Kozan İlçelerinde yıllardan buyana neden yok sayılıyor? sorusunu yaşanan anma rezaleti ile birlikte gündeme taşıdı.

Mezarı Kozan Asri Mezarlığında olan kahraman Şehit Kaymakam Saim Bey ismini taşıdığı Saimbeyli ilçesinde anılmadığı gibi kabristanının bulunduğu Kozan İlçesinde de yıllardan bu yana adeta yok sayılması “bu nasıl bir değer gösterme?” sorusunu akla getiriyor.

İlk olarak gazetemiz tarafından Saim Bey’in kabristanının içinde bulunduğu içler acısı durum gündeme taşınmıştı. yayınlanan haberin ardından Saim Bey’in mezarı Kozan Belediyesi tarafından yenilenmişti.

Saim Bey’in ölüm tarihi olan 17 Kasım tarihlerinde ismini taşıyan Saimbeyli olmak üzere kabristanının bulunduğu Kozan İlçemizde anılmaması tarihimize vereceğimiz değerin başını çekmesi gerekmektedir.

Kozan Kaymakamlığı ve Kozan Belediyesini sorumluluk örneği göstermeye davet ediyoruz.

Saim Bey şehit edildiği Osmaniye ilinde valilik tarafından düzenlenen bir dizi programlar ile anılırken, program kapsamında Araştırmacı Tarihçi Abdurrahman Kütük'ün konferansı ile son buldu.