Anahtar Kelimeler: Saimbeyli Kurtuluş Günü

Saimbeyli´ de Kurtuluş Günü

Saimbeyli´ de Kurtuluş Günü

Saimbeyli´nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü coşkuyla kutlandı.

Sabah saatlerinde çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalar, Şehitlik ziyareti ile devam etti.

Programa Saimbeyli Kaymakamı Seda BAŞOĞLU, Tufanbeyli Kaymakamı Adem BAŞOĞLU, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Saimbeyli Belediye Başkanı M. Şahin GÖKÇE, Adana il jandarma Komutanı Fatih YILMAZ, İlçe Emniyet Amiri Süleyman DOĞANTEKİN, Feke ve Tufanbeyli Belediye Başkanları, siyasi partilerin İlçe Parti Başkanları, Daire Amirleri ve çok sayıda ilçe ve yöre halkı katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan kutlama programı Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe´nin açılışı konuşması ile start aldı.
Belediye Başkanı M. Şahin GÖKÇE; ? Türk tarihi kahramanlıklar ile dolu olan bir millettir. Bu kahramanlık örneklerinin en çetin geçtiği bölgelerimizin başını, eski adı ile Hacin şimdiki adı ile ilçemiz Saimbeyli´dir. Ve bizlere bugün bu güzel ilçemizde gönül rahatlığı ile yaşama şansı sağlamışlardır. Bu güzel İlçemizin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünde bize bu onuru, bu sevinci, bu bayramı yaşatan Kahraman Şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyor tüm İlçe halkının Kurtuluş Bayramını kutluyorum? dedi.

Gökçe´nin ardından konuşan Kaymakam Seda Başoğlu ise yaptığı konuşmasında Saimbeyli İlçesindeki kurtuluş ve kara günlerden bugünlere kadar geçen süreci içeren bir konuşma gerçekleştirerek, Saimbeyli ilçesinin ve halkının kurtuluş bayramını kutladığını ifade etti.

Kaymakamın ardından konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Adana ilçeleri arasında Saimbeyli ilçesinin kendisine özgü yapısı ile ön plana çıktığını kaydederek, Saimbeyli ilçesinin ve halkının bayramını kutladı.

Yapılan konuşmaların ardından Adana Büyükşehir Bando ve Osmaniye Mehteran Takımlarının gösteri ile devam eden kutlamaların finali yapılan geçiş töreni ile son buldu.  Kutlamaların ardından ilçeye dışarıdan gelen misafirlere ilçeye ve yöreye özgü hediyeler takdim edildi.

Kutlamaların akşam bölümünde ise ses sanatçısı Ahmet Şafak konser verdi.

 /resimler/2016-10/19/1629209797720.jpg