Şaka değil gerçek Özgan görevinden istifa etti

Şaka değil gerçek Özgan görevinden istifa etti

Kazım Özgan’ ın Belediye Başkanlığı döneminde İlçemiz Kozan’ da haftalık olarak yayın yapan bir yerel gazetede “Özgan Görevinde İstifa Etti” manşeti atılmıştı.

Kazım Özgan’ ın Belediye Başkanlığı döneminde İlçemiz Kozan’ da haftalık olarak yayın yapan bir yerel gazetede “Özgan Görevinde İstifa Etti” manşeti atılmıştı. Ancak haber metnini okuyan gazete okurları olayın bir nisan şakası olduğunu anlamışlardı. Şimdi ise Özgan Sivas Belediyesindeki Görevinden gerçekten istifa ederek Milletvekilliği aday adaylığına soyundu. 
Özgan 2014 yerel seçimleri kaybetmesinin ardından yapılan devir teslim töreninden sonra Kozan’ dan ayrılarak Sivas Belediyesi’ de göreve başlamıştı. Ancak gerek 2014 yerel seçim çalışması mitinglerinde gerekse kamuoyunda dilden dile dolaşan Kazım Özgan Ak Parti Adana Milletvekilliğine oynuyor söylenimleri doğruluk buldu. Geçtiğimiz günlerde Sivas Belediyesindeki mevcut görevinden istifa ederek çalışmalarına hız kattı. 
Özgan; “ Daha önceki yıllarda iki dönem Belediye Başkanlığı dönemlerimden de deneyime sahip olduğum için Adana ve ilçelerinin genelinin sorunlarını biliyorum. Biz bu yola halka hizmet Hak’ ka hizmet düsturu ile girdik. Hakkımızda birçok asılsız dedikodular çıktı. Yılmadık, usanmadık mücadelemize devam ettik. 2014 yerel seçimlerinde az bir farkla seçimleri kaybettik. Nasip değilmiş, takdiri ilahi, anlayacağınız hayırlısı buymuş diyelim. Ancak genel merkez ve halkımız teveccüh gösterir de milletvekilli olursak yine halkımız için Kozan için Adana ve ilçeleri için mücadele edeceğim” dedi.
Özgan’ ın istifası kamuoyunda yer bulurken “ Yenilen pehlivan güreşe doymazmış” Özgan Mustafa Azgın yolunda ilerlemeye başladı. Bu saatten sonra muhtarlığa bile aday olur. Ancak Tufanpaşa’ ya olamaz, çünkü Nuh Çolak’ ı yıkamaz. Elbette paralel yapıyla yaptığı eski iş birlikleri unutulamaz. İsmini gündemden düşürmeme operasyonu yorumları siyasi kulisleri çalkaladı.