Sami Açıkgöz, ölümünün 26. yılında anıldı

Sami Açıkgöz, ölümünün 26. yılında anıldı

Kozanspor'un efsane başkanı Sami Açıkgöz, ölümünün 26. yılında Yassıçalı Mahallesi'ndeki mezarı başında düzenlenen anma programıyla anıldı.

Programa, Kozanspor futbolcuları, yönetimi ve teknik heyeti, Açıkgöz ailesi ve yakınları katıldı. Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Sami Açıkgöz'ün kızı Almula Açıkgöz, "Kozanspor yönetimine yirmi altı yıldır bizi hiç yalnız bırakmadıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bizler de inşallah her konuda desteğe her zaman hazırız. Kozanspor'lu olmaktan dolayı büyük bir gurur ve onur duyuyorum." dedi.

Sami Açıkgöz'ün yeğeni Tuğşat Açıkgöz ise "Rahmetli amcam Kozan için bir simge idi. Önemli bir isim olabilmek için kendinden çok sevdiğin şey için fedakarlık yapman gerekir. Amcam bunu hem canıyla olsun hem de tüm imkanlarıyla göstermişti. Bu şehrin en önemli simgelerinden biri olmayı başarmıştı." ifadelerini kullandı.

Kozanspor Teknik Direktörü Yusuf Özbolat, "Onunla çalışmak bana nasip oldu. Sadece biz onu unutmadığımızı, unutamayacağımızı göstermek istiyoruz. Unutturmayacağız da. Tanımayan onu bilmez. Allah mekanını cennet etsin." dedi.

Kozanspor Kaptanı Ziya Ayvalı ise "Sami Başkan vefat ettiğinde çok küçük yaşlardaydım ama Yusuf hocam olsun, diğer hocalarım olsun, onların anlatımlarıyla Sami Başkan'ın ne kadar büyük bir başkan olduğunu herkes biliyor. Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olur inşallah." diye konuştu.

Program, Sami Açıkgöz ve malzemeci Halil İbrahim Sürücü için yapılan duayla sona erdi.

Sami Açıkgöz kimdir?

Sami Açıkgöz, 1950 yılında Kozan'da doğdu. Gençlik yıllarında futbol oynadı ve daha sonra Kozanspor'un yöneticiliğine seçildi. 1997 yılında Kozanspor'un Kilisspor ile oynayacağı maça giderken meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti.

 

Sami Açıkgöz, Kozanspor'un efsane başkanı olarak anılıyor. Onun döneminde Kozanspor, tarihindeki en başarılı dönemini yaşadı ve 3. Lig'e yükseldi. Açıkgöz, aynı zamanda Kozan Devlet Hastanesi'nde personel şefliği de yaptı.