Anahtar Kelimeler: Sarıtaş kadın katledildi’

Sarıtaş, ‘2 ayda 41 kadın katledildi’

Sarıtaş, ‘2 ayda 41 kadın katledildi’

Cumhuriyet Halk Partisi Kozan Kadın Kolları Başkanı Belgin Sarıtaş, Türkiye genelinde Nisan ve Mayıs ayında 41 kadının erkekler tarafından öldürüldüğüne dikkat çekerek, ‘Özgür ve eşit yaşayacağımız, emeğin sömürülmediği şehirleri inşa edeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kozan kadın Kolları Başkanı Belgin Sarıtaş ve yönetim kurulu üyeleri kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacı ile parti binasında basın açıklaması gerçekleştirdiler. Sarıtaş; Mayıs ayında 21, Nisan ayında 20 kadının erkekler tarafından katledildiğinin altını çizdi.

Başkan Belgin Sarıtaş, caydırıcı yasaların uygulanmadığı, erkek egemenliğinin değiştirmediği ve kadınları güçlendirici önlemler alınmadıkça siddetin önlenemeyeceğini söyledi.

Sarıtaş, nafaka ile ilgili değişiklik yapılmasına izin vermeyeceklerini, 6284 sayılı yasaya kimsenin dokunamayacağını ve İstanbul Sözleşmesini tartışmaya açılmasına izin vermeyeceklerini kaydetti.

Sarıtaş, aile içinde çizilen sınırda yaşamayı kabul etmediklerini söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Kadınların 'Ölmek istemiyorum', 'Ölmeden koruyun beni', 'Beni öldürdükten sonra mı tutuklayacaksınız' çığlıklarının yükselmediği bir hayatı kuracağız!

Yan yana gelerek, dayanışarak, yılmayarak, mücadele ederek kazanacağız.

Hiçbir kadının saçının teli zarar görmeyene kadar, tam eşitlik sağlanana kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Belgin Sarıtaş yaptığı basın açıklamasını, “Yaşasın kadınlar, yaşasın mücadelemiz” sloganı ile sonlandırdı.