Anahtar Kelimeler: ‘SATILDIĞINDAN HABERİMİZ

‘SATILDIĞINDAN HABERİMİZ YOK’

‘SATILDIĞINDAN HABERİMİZ YOK’

Kozan Bakkallar ve Bayiler Odası üyeleri, oda ek binasının satılması kararına tepki gösteriyor.

Uzun yıllardan beri bakkal, bayi, toptancı gibi sektörlere hizmet veren Kozan Bakkallar ve Bayiler Odası'nın ek binası, iddialara göre SGK borcu nedeniyle yaklaşık 260.000 TL gibi bir bedelle satıldı. Bu satışın gerçekleşmesinin ardından bazı bakkal, bayi ve toptancılar duruma tepki gösterdi.

Tepki gösteren isimlerden biri, önceki dönemde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkan Adayı olan Ferit Kökyıldırım oldu. Kökyıldırım, yaptığı açıklamada mevcut başkanın bu binayı kendisinin almadığını ve üyelerin rızası olmadan satıldığını belirtti. Kökyıldırım, esnafların zor durumda olduğunu, fiyat artışlarının günlük olarak arttığını ve bu durumdan kimsenin haberdar olmadığını ifade etti. Ayrıca, mevcut yönetimin esnafları bilgilendirmesi gerektiğini ve sadece yıllık ve aylık ücret alımıyla ilgili bilgi mesajları attığını belirtti.

Kökyıldırım, odanın satılmasının sebebinin SGK borcu olduğunu ve binanın tahmini olarak 260.000 TL'ye satıldığını öğrendiğini söyledi. Satışın üyelerin onayı olmadan gerçekleştiğini belirten Kökyıldırım, yönetimin bu kararı alabilmesi için yedi kişilik bir onay alması gerektiğini ancak kayıtlı üyelere danışılmadığını ifade etti. Kökyıldırım, bu durumun yönetimin yetkisinde olduğunu ancak bu tür kararların üyelerin bilgisi ve rızasıyla alınması gerektiğini vurguladı.

Kozan Bakkallar ve Bayiler Odası'nın binasının satılmasıyla birlikte sadece bir oda kaldığını belirten Kökyıldırım, esnaflarla ilgili herhangi bir faaliyetin olmadığı bir odaya sahip olduklarını dile getirdi. Yönetimde bulunan yedi kişinin bu satışı onayladığını söyleyen Kökyıldırım, mevcut başkanın bu konuda yetkisinin olduğunu ve zaten seçimde bu yönde bir yönerge sunduğunu belirtti. Ancak kendisinin ve çok sayıda esnafın odanın satılacağına dair önceden haberinin olmadığını, satışın gerçekleştikten sonra öğrendiğini ifade etti.

Ferit Kökyıldırım, konuyla ilgili gerekli açıklamaları basın yoluyla, sosyal medyada ve üyelere mesaj yoluyla yaparak üyeleri bilgilendirdiğini belirtti. Bu olayın odanın üyeleri tarafından kabul edilemez bir durum olduğunu vurgulayan Kökyıldırım, yönetimin esnafların çıkarlarını gözetmesi gerektiğini ve böyle bir satışın olmaması için üyelerin rızasının alınması gerektiğini ifade etti.