SAVCI İTİRAZI TUTUKLAMA GETİRDİ

SAVCI İTİRAZI TUTUKLAMA GETİRDİ

FETÖ örgütü ile bağlantıları olduğu iddia edilen ve geçtiğimiz günlerde mahkemeye çıkarılan, görülen dava sonrasında şartlı tahliye edilen...

FETÖ örgütü ile bağlantıları olduğu iddia edilen ve geçtiğimiz günlerde mahkemeye çıkarılan, görülen dava sonrasında şartlı tahliye edilen Ahmet Arık, Nehir Kütük, Aykut Tümer, Yusuf Türktan savcının itirazı üzerine çıkarıldıkları mahkemece tekrar tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

30 Temmuz günü mahkemeye çıkarılan İMAR LTD.ŞTİ Müdürü Ahmet Arık, İş Adamı Nehir Kütük, Eczacı Aykut Tümer, Eczacı Yusuf Türktan üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek, ortaya atılan suçlamalar ile alakalı olarak hiçbir ilgi ve bilgilerin olmadıklarını iddia etmişlerdi. Yapılan yargılamanın ardından mahkemeye çıkarılan 4 kişi şartlı olarak serbest bırakılmıştı. Mahkemenin salıverme kararına ihtiraz eden Cumhuriyet Savcısının ihtirazı ile 4 kişi tekrar tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edildiler. Mahkemece yapılan yargılama sonucu 4 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.

Kararın ardından Kozan kapalı M tipi ceza evine gönderilen 4 kişinin yakınları şahısların sevki sırasında karara tepki gösterdiler.