Seçim çalışması yapacağız diye sinekleri unuttular

Seçim çalışması yapacağız diye sinekleri unuttular

Havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinek, yakağan, karasinek? ne kadar börtü böcek varsa evlerimize misafir olmaya başladılar. Kan emici bu böcekler geceleri uykuları haram ediyor.

Normal şartlarda Ocak-Şubat aylarında lavra döneminde ilaçlanması gereken dere yatakları, kanallar, arıtma tesisi civarı ve buna benzer yerler maalesef siyasetçilerin seçim çalışmaları nedeniyle geç kalınarak yapıldı. Bu da sineklerin üremelerine engel olmadı. 2019´un yazı Kozan´da sineklerle boğuşarak geçecek.

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte sivrisinek, yakağan, karasinek ve diğer uçuşan böcekler insanları oldukça rahatsız ediyor. Kan emici böcekler çeşitli hastalıklara da neden olabiliyorlar. Yaylalarda kurulan cibindirik artık yatak odalarına kurulmaya başlandı. Bunun sorumlusu kim? Bunun sorumlusu 2019 Mart ayı seçimlerinden önce seçim çalışması yapacağım diye vatandaşı unutan siyasetçidir. Birileri koltuk sevdasına düştüğü sıralarda, bu günleri düşünmedi. Kozanlı bu yazı sineklerle geçirmek zorunda kaldı. Bu vatandaş bunu hak ediyor mu? 2019´un Türkiye´sinde hala börtü böcekle mücadele etmekle uğraşan bir zihniyet sistemine sahip olmamız gerçekten içler acısı.

Başta, Adana Büyükşehir Belediyesi olmak üzere küçük belediyede bu işin içine girerek, geceli gündüzlü çalışarak mücadele edilmeli. Yazıktır, günahtır, ayıptır. Vatandaş bu şekilde mağdur edilmemeli. Birileri mutlu olacak diye vatandaş mutsuz edilmemeli. Vatandaş ağlamamalı. Hadi bakalım kim çözecekse çözsün. Tabii çözebilirse. Yıllarca bu memleket birçok hizmetten yoksun kaldı. Bari sinekle yaşamasın.