Anahtar Kelimeler: Sedefoğlu’ . mesajı

Sedefoğlu’ndan 97. yıl mesajı

Sedefoğlu’ndan 97. yıl mesajı

CHP Kozan İlçe Başkanı Bünyamin Sedefoğlu, CHP'nin kuruluşunun 97. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yayımladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 97. kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Kozan İlçe Başkanı Bünyamin Sedefoğlu yazılı bir açıklama yayınlayarak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurucu genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk'e hitaben; “Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi’nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarımıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi Kozan İlçe Başkanı Bünyamin Sedefoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 97. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı. CHP kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e “Genel Başkanım” ifadesini kullanarak; "Temellerini 4 Eylül 1919'da Sivas kongresinde attığınız, 9 Eylül 1923'te kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız” ifadelerini kullandı.
CHP İlçe Başkanı Bünyamız Sedefoğlu yaptığı açıklamasına şöyle devam etti;
"Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin emperyalizm karşısındaki kararlığını, Kuvayı Milliye'nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97'nci kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız, sizin ve silah arkadaşlarının kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye'yi inşa etmektir. İlke ve Devrimleriniz ile II. Yüzyıla Çağrı Beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz.”