Anahtar Kelimeler: Şeflerden Gürçam’ ziyaret

Şeflerden Gürçam’a ziyaret

Şeflerden Gürçam’a ziyaret

Adana’nın kebabı ve bölge lezzetleri ile ünlü Adana Şefler Derneği üyeleri Kozan’a gelerek Kaymakam Şafak Gürçam’ı makamında ziyaret etti.

Adana’nın Gastronomi kenti olma yolunda şeflerin ve kent yöneticilerinin büyük girişimleri olduğunu kaydeden Adana Şefler Kulübü Başkanı Cemal Davşan, Adana’nın kendine özgü en az bin ayrı lezzetinin olduğunu kaydetti.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’ı makamında ziyaret eden Adana Şefler Kulübü  Başkanı Cemal Davşan, Başkan Yardımcısı  Mehmet Akif Sipahi, Kozan Şube Başkanı Murat Mercan ve üyeler ile birlikte Kaymakam Gürçam’a şef gömleğini hediye ettiler.

Adana Şefler Kulübü Başkanı Cemal Davşan, Adana’nın Adana kebabı ile ünlü olduğunu ama aslında 1000’e yakın tescil hakkı olan lezzetleri bulunduğunu belirterek, “Adana şefleri olarak, tüm ilçelerimizin belki ilk kez duyulan isimleri olan ama lezzeti ile fark yaracak yemekleri var. Amacımız sadece kebap değil, Adana’yı Dünya Gastronomi mutfağında yerini sağlamak için tüm Adana şefleri olarak   mücadele edeceğiz” dedi.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ise, Kozan ve Toroslar bölgesinde  lezzetlerin gün yüzüne çıkması için destek verdiklerini ifade ederek, Adana’nın gastronomi kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.