Anahtar Kelimeler: Şehidimize

Şehidimize son veda

Şehidimize son veda

Irak'ın Başika-Gedük Üs Bölgesi’nde nöbet tuttuğu esnada sivrisinek ısırması sonucu, batı nil enfeksiyonu kapan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muharrem Karaduman gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Kozan'a bağlı Turgutlu Mahallesi'nden Yaşar ve Sultan Karaduman'ın 28 yaşındaki evlatları Piyade Uzman Çavuş Muharrem Karaduman 2016 yılında uzman çavuş olarak askeriyede göreve başladı. 2018 yılının 12 Eylül'ünde görev yaptığı Irak Başika Gedük Üs Bölgesi’nde nöbet tutarken, sivrisinek ısırması sonucu rahatsızlandı. Rahatsızlığı artınca ileri tetkik ve tedavisi için Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisine burada devam edildi. 17 aydan bu yana hastanede tedavi görüyordu. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen 21 Aralık 2019 saat 16.00’da şehadet şerbetini içerek şehit oldu.

Acı haberle ailesi yıkıldı

17 aydan bu yana Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Şehit Piyade Uzman Çavuş Muharrem Karaduman'ın şehit haberi ailesini derinden üzdü. Babası Yaşar Karaduman ve annesi Sultan Karaduman gözyaşlarına hakim olamadı. 4 çocuklu ailenin bir ferdi olan 28 yaşındaki Şehit Muharrem Karaduman'ın acı haberi memleketi Turgutlu Mahallesi'ne de ulaştığında arkadaşları ve akrabaları sinir krizleri geçirdiler.

Baba ocağında helallik alındı

Ankara Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi'nde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Muharrem Karaduman'ın cenazesi hava yolu ile Adana Şakirpaşa Havalimanı'na getirildi. Şehidin cenazesi buradan alınarak Kozan'a bağlı Turgutlu Mahallesi’ne getirildi. Doğduğu, büyüdüğü, çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği Turgutlu Mahallesi'ndeki baba ocağında gözyaşları adeta sele dönüştü. Annesi, babası, kardeşleri, akrabaları, arkadaşları ve tüm sevenleri O’nu baba ocağında gözyaşları arasında karşıladı. Annesi Sultan Karaduman oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak ağıt yaktı. Annesinin feryatları görenlerin görenlerin yüreğini sızlattı.

Dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Turgutlu Mahallesi'nde baba ocağında helallik alındıktan sonra şehidimizin cenazesi Kozan Mezarlığı’na getirildi. Asker arkadaşlarının omuzlarına alınan şehidimizin cenazesi, musallah taşına konulduktan sonra öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Buradaki cenaze törenine; Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı ve Abdullah Doğru, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri, şehidin yakın akraba, arkadaş, dost ve sevdikleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anne Sultan Karaduman ve baba Yaşar Karaduman ayakta durmakta güçlük çekerken, şehidimiz cenaze namazı kılındıktan sonra salavatlar getirilerek son yolculuğuna uğurlandı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş Türk bayrağını ve Şehit Piyade Uzman Çavuş Muharrem Karaduman'ın fotoğrafını baba Yasar Karaduman'a teslim etti. Mahmut Demirtaş ve beraberindeki protokol mensupları Turgutlu Mahallesi'ne giderek şehidimizin ailesine taziyelerde bulundular.