Anahtar Kelimeler: Şehidimizi Uğurladık

Şehidimizi Uğurladık

Şehidimizi Uğurladık

Ağrı´nın Doğubayazıt İlçesi Güngören Köyü yakınlarında PKK´lı teröristlerle sıcak temas sırasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Bolat Kozan´da gözyaşları arasında toprağa verildi.

K.Ekspres-Ağrı´nın  Doğubayazıt İlçesi  Güngören Köyü yakınlarında PKK´lı teröristlerle sıcak temas sırasında şehit olan  Jandarma Uzman Çavuş  Mehmet Bolat Kozan´da  gözyaşları arasında toprağa verildi. Ağrı´dan uçakla  Adana´ya getirilen şehit  Mehmet Bolat´ın cenazesi, karayoluyla  Kozan´a getirildi. Şehit Uzman Çavuş  Bolat´ın cenazesi konvoy eşliğinde cenaze namazı kılınmak üzere Mezarlık Camisi´ne getirildi. Şehidin cenazesi araçtan indirilirken şehidin acılı eşi Leyla  Bolat, "Ne olur onun vasiyeti vardı, onu memleketine götürün, Velicanlı Köyü´ne defnedin" dedi. Şehidin acılı eşi Leyla  Bolat´ı görevli askerler teselli ettiler. Şehidin babası Nazmi  Bolat ise  Adana Valisi  Mahmut Demirtaş ile beraber cenaze namazına katıldılar. Cenaze namazını  Adana İl  Müftü Yardımcısı Selami Bayrakçı kıldırdı. Cenaze namazının ardından tören mangası eşliğinde şehidin cenazesi binlerce vatandaşın katılımı ile  Kozan şehitliğine defnedildi. Şehit  Jandarma Uzman Çavuş  Mehmet Bolat ve eşi Leyla  Bolat´ın 21 Ağustos 2017 günü  Kozan´da bir düğün salonunda düzenlenen tören ile mutlu bir şekilde dünya evine girmişti. Şehit Uzman Çavuş  Bolat şehadetinden 38 gün önce gerçekleşen düğününde eşi Leyla  Bolat, ailesi ve yakınları ile birlikte doyasıya eğlenmiş ve mutluluklarını paylaşmıştı.

/resimler/2017-9/30/2028421773539.jpg

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları ile  AK Parti  Adana  Milletvekili Tamer Dağlı,  CHP  Adana  Milletvekili  Zülfikar İnönü Tümer,  Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş,  İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral  İsmail Günaydın,  Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Belediye Başkanı  Musa Öztürk ile çevre ilçelerin belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Haber:Cumali Erdemli