Şehidin Adı Sonsuza Kadar Yaşatılacak

Şehidin Adı Sonsuza Kadar Yaşatılacak

YİBO´ya Şehidin Adı Verildi

Kozan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu´nun adı Şehit Mehmet Oflaz Yatılı Bölge İlköğretim Okulu olarak değiştirildi.

Okula şehidin adının verilmesi ile ilgili de bir program düzenlendi. Programın 3 Nisan´da düzenlenmesi ayrıca manidar oldu. 3 Nisan hem şehidimizin doğum günü hem de Polis Haftası´nın başladığı gün.

Düzenlenen programa Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve Şehit Mehmet Oflaz´ın emekli Polis Memuru eşi Zeynep Oflaz ve çocuklarıda katıldı.

/resimler/2018-4/4/1303372764247.jpg

Okul öğrencileri törene katılanlarI ellerinde Türk Bayraklarıyla karşıladılar. Adana´da görevli iken zırhlı aracın kaza yapması sonucu şehit düşen polis memuru Mehmet Oflaz´ın adının verildiği okulda şehidin ailesi gözyaşlarına hakim olamadı. Eşi Zeynep Oflaz program başladıktan bitene kadar gözyaşlarını tutamadı aynı keza çocukları da öyleydi.

Şehidin adının okula verilmesi ile ilgili olarak Şehit Mehmet Oflaz Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Müdürü Ali Özgüner bir açılış konuşması yaptı.

Şehidimizin şehit olmadan önce  yazdığı şiir de isim değişikliği töreninde okundu. Şiir okunurken salonda hüzün en üst seviyeye çıktı.

Tüm şehitlerimiz ve şehit polis memuru Mehmet Oflaz için Kuranı Kerim okunarak dua edildi.

Şehit Mehmet Oflaz Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Müdürü Ali Özgüner şehidin eşi Zeynep Oflaz ve çocuklarına günün önemine binaen birer plaket verdi.

Şehidin eşi Zeynep Oflaz, ?Eşim ormanı yeşili çok seviyordu. Bu okulda Kozan´a hakim bir yerde, etrafı yeşillik tam onun istediği gibi bir yerde. Onun isminin böyle bir okula verilmesi bizleri çok mutlu etti. Emeği geçenlerden Allah razı olsun? diye konuştu.

/resimler/2018-4/4/1304240890177.jpg