Anahtar Kelimeler: ŞEHİT YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ŞEHİT UZM. ÇVŞ. SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ŞEHİT UZM. ÇVŞ. SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şehit Uzm. Çvş. Ergün Karaca tekbirler eşliğinde baba ocağı olan Poskabasakal Köyünde defnedildi.

Mardin´de teröristlerin yola döşedikleri bombanın patlaması sonucu şehit düşen Kozan Uzman Çavuş Ergün Karaca (40), ilçeye bağlı Postkabasakal mahallesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Ergün Karaca´nın cenazesi görev yaptığı Mardin´de düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Adana´ya getirildi. Buradan alınan cenaze karayoluyla Kozan ilçesi Postkabasakal Mahallesinde ki baba evine getirildi. Şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutunu Anne Nadire Karaca (75) ve kardeşleri karşıladı. Acılı anne tabuta sarılarak bir süre gözyaşı döktü. Helallik alınmasının ardından Karaca´nın naaşı tören alanına getirildi. Şehit uzman çavuş için burada düzenlenen cenaze törenine Ak Parti Adana Milletvekili tamer Dağlı,  CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Adana Jandarma Bölge Komutanı Jandarma Albay Ünsal Bulut, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kozan Kaymakamı Avni Oral, Garnizon Komutanı Binbaşı Timur Konuk, Belediye Başkanı Musa Öztürk,  üst düzey askeri yetkililerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin ardından bando eşliğinden bir süre askerlerin omzunda taşınan şehit cenazesi daha sonra vatandaşlar ve şehidin yakınları tarafından omuzlara alınarak tekbirler eşliğinde mezarlığa getirildi. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin gözü yaşlı eşi Emel Karaca (35) son kez yaşlı gözlerle eşinin al bayrağa sarılı tabutuna baktı.

Karaca´nın cenazesi ikindi namazına müteakiben İl müftüsü Arif Gökçe´nin kıldırdığı cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

17 Yıllık askeri personel olan Ergün Karaca´nın 8 ve 11 yaşlarında iki erkek çocuğunun olduğu, eşi Emel ve çocukları ile birlikte Mardin merkezde oturdukları öğrenildi.