Anahtar Kelimeler: Şehit Kubilay’ büstü dikilecek

Şehit Kubilay’ın büstü dikilecek

Şehit Kubilay’ın büstü dikilecek

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar; “Asteğmen Kubilay'ın büstünü, yapacağımız parkın ortasına dikeceğiz. Şehit Kubilay’ı Kozan’da anacağız” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, uzun yıllardan bu yana Kozan'a yapılması beklenen Asteğmen Şehit Kubilay'ın büstünün yapılacağının müjdesini verdi.

Kozan Ekspres Gazetesi'nin zaman zaman gündeme taşıdığı Şehit Kubilay'ın büstünün yapılması ile ilgili olarak, bugüne kadar bazı adımlar atılmıştı. Ancak atılan adımların hepsi bir sonuç vermedi. 23 Aralık tarihinde Şehit Kubilay’ın Şehit edilişinin yıldönümü idi. Şehit Kubilay'ı anma rogramı maalesef yapılmadı. Sadece adının verildiği Şehit Kubilay İlkokulu öğrencileri tarafından bir program gerçekleştirildi. Onun dışında ilçe genelinde yapılan herhangi bir anma programı yoktu.

Kozan Belediye Meclis Üyesi ve Kent Konseyi’nin eski Başkanı Ömer Faruk Kaymaz’ın akrabası olan Asteğmen Şehit Kubilay'ın büstünün Kozan’a yapılması için Kozan Ekspres Gazetesi haberler yapmış, bugüne kadar herhangi bir gelişme sağlanamamıştı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin pazar günü yapılan olağan kongresine katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tüm Kozan'ın gönülden istediği olayın gerçekleşmesi için müjde verdi. Hastane Kavşağı civarında bulunan boş alana yapılacak olan parkın içerisine Şehit Kubilay'ın anıtının dikileceğini söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar; “Hastaneler kavşağını da biz yaptık. 10 bin metrekare yerimizde peyzaj çalışması yapıyoruz. Meydan Park çalışması yapacağız ve ortasına Menemen'de şehit edilen Asteğmen Kubilay'ın üstünü dikeceğiz. Asteğmen Kubilay Kozan’lıdır. Kubilay'ı Kozan’da anacağız” diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın bu müjdesinin ardından vatandaşlar da da vatandaşlar konunun takipçisi olacaklarını ifade ettiler. Şehit Kubilay'ın ülkenin tarihi açısından önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden vatandaşlar; “Aslında yapılacak büst daha önceki yıllarda yapılmalıydı. Ancak birçok değerlerimize sahip çıkamadığımız gibi izmir'de gerici yobazlar tarafından başı kesilerek şehit edilen şehidimize de sahip çıkamadık. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın verdiği bu sözü yerine getireceğinden şüphemiz yok. Inşallah çok kısa süre içerisinde verilen sözler yerine getirilir ve Şehit Kubilay Kozan da hak ettiği değeri bulur. Sadece okul öğrencileri tarafından değil ilçe genelinde hazırlanacak anna programları ile Şehit Kubilay rahmet ve minnetle anılır düşüncesindeyiz” dediler.