Anahtar Kelimeler: ŞEHİT OLACAĞINI ÖNCEDEN SÖYLEDİ

ŞEHİT OLACAĞINI ÖNCEDEN SÖYLEDİ

ŞEHİT OLACAĞINI ÖNCEDEN SÖYLEDİ

ŞEHİT OLACAĞINI ÖNCEDEN SÖYLEDİ

İsimleri, yaşadıkları yerler farklı olsa da hepsinin geride bıraktığı farklı bir hikaye var. Geride bıraktıkları acılı aileler şehitlerimizin en büyük emanetleri. Onlar farklı şehirlerde, farklı yerlerde yaşayıp büyümüş olsalar da, aslında hikayelerinin ortak özelliği vatan için şehit olmaları.

14 Ocak 2018 yılında Hakkari Çukurca’da Kuzey Irak’tan güdümlü füze atılması sonucu şehit düşen Sözleşmeli Piyade Er Bülent Alp’in annesi Müşerref Alp’e konuk olduk bu hafta.

Eve girdiğimizde gözlerinden damla damla yaşlar dökülen Müşerref Hanım ile karşılaştık. Oğlunu vatan için şehit veren Müşerref Hanım, oğluna çok bağlı, onun kazandığı parayla evini geçindiren bir anneydi.

Çalışmaya 7 yaşında başladı

Hacıbeyli Mahallesi’nde doğup büyüyen, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Bülent Alp, çocuk yaşlardan başlayarak ailesini geçindirmek için mücadele etmeye başladı. 7 yaşında Hacıbeyli Mahallesi'nde bulunan bir motosiklet tamircisinde çalışmaya başlayan ve kazandığı para ile ablasının, annesinin ve kardeşiyle birlikte hasta babasının ihtiyaçlarını karşılıyordu. Bu çalışma uzun yıllar boyunca sürdü. Ta ki motosiklet ile trafik kazası yapana kadar. Bülent Alp, geçirdiği trafik kazası sonucu hafif olarak yaralanmış, kazadan dolayı da yaklaşık 15 bin lira borca girmişti. Ailesini kıt kanaat geçindiren Bülent Alp, bu parayı ödeyebilmek için değişik yollar aramaya başladı. Sonunda sözleşmeli Piyade Er olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 15 bin lira borcunu ödemek ve ailesine daha iyi şartlarda bakabilmek için göreve başladı.  İlk görev yeri de Hakkari Çukurca oldu.

Annesine çok bağlıydı

Hakkari Çukurca’da göreve başlayan Bülent Alp, fırsat bulduğu her anda annesi Müşerref Hanım'ı arıyor, babasının hastalık durumunu soruyor, ablasının ve kardeşinin ihtiyacının olup olmadığını sürekli soruyordu. Uzakta olsa da sürekli aklında ailesi vardı. Onların hiç kimseye muhtaç olmaması için kendisi uzaklarda vatan nöbetindeydi. Küçüklüğünden bu yana annesine çok bağlı bir evlat olarak büyüyen şehit Bülent Alp’in annesine olan sevgisi herkes tarafından biliniyordu. Annesi bir tarafa, diğer insanlar bir tarafaydı onun için.

4 ay öncesinde şehit olacağını annesine söyledi

Çukurca’da görev yapan Sözleşmeli Piyade Er Bülent Alp, 6 ayda bir 25 gün izne geliyor, ailesiyle vakit geçiriyordu. İzne geldiğinde annesiyle konuşmasında bir gün şehit olacağını gülümseyerek söylemişti. Şehit olmadan 4 ay önce söylediği bu sözler karşısında annesi o anları anlatırken, gözyaşlarına hakim olamadı. Yaralı ana yüreği evlat acısını bir an olsun içinden atamıyor. Görünen o ki, yaşamı boyuncada atamayacak. Bir evladın ağzından çıkan “Ben şehit olacağım” sözleri ve daha sonrasında da şehit olması hem gurur verici bir olay, hem de gerçekten acı bir olay.

Son olarak annesini aradı

Piyade Sözleşmeli Er Bülent Alp, şehit olmadan bir gün önce akşam saatlerinde annesini aradı. Babası çok hasta olan Bülent Alp, babasını durumunu sordu. Annesi ile bir süre konuştu. Annesine belki bir daha gelemeyeceğini söyledi. Sanki şehit olacağını bilircesine annesi ile yaptığı telefon konuşmasının ardından saatler sonra Bülent Alp şehit düştü.

Güdümlü füze attı şerefsizler

Üs bölgesinde görev yapan birliğe Kuzey Irak tarafından teröristler güdümlü füze attı. O esnada, Kozanlı Sözleşmeli Piyade Er Bülent Alp şarapnel  parçası ile ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Acı haber Kozan'daki ailesine tez verildi.

“Yüreğimde acı hissettim”

Oğlunun şehit olduğu esnada yüreğine ağır bir sızı saplandığını ifade eden anne Müşerref Hanım, jandarma ve ambulansın kendi evlerine doğru geldiğini gördüğünde evladının ambulans içerisinde olduğunu düşündü. O esnada baygınlık geçiren anne ambulansa alınarak tedavi altına alınmış, evin etrafı da Türk bayrakları ile donatılmıştı. Anne kendine geldiğinde ambulanstan dışarı çıktı ve evin çevresine asılan bayrakları gördüğünde oğlunun şehit olduğunu anlamıştı. O an dünyası yıkılmış, evinin geçimini sağlayan evinin direği oğlu vatan için şehit olmuştu. Onun için bu hem büyük bir gurur, hem de büyük bir acıydı.

Hacıbeyli Mezarlığı'na defnedildi

Şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Bülent Alp’in cenazesi düzenlenen cenaze töreninin ardından doğup büyüdüğü mahallede bulunan mezarlığa defnedildi. Annesi hemen hemen her gün oğlunun mezarına giderek dualar ediyor. Geride küçük yaşta bıraktığı kardeşi Muhammed ve ablası onun emanetine, değerlerine sahip çıkmak için yaşıyorlar.

Fotoğraflarına baktıkça çok kötü oluyor

Anne Müşerref Alp, oğlunun fotoğraflarına baktığı zaman çok kötü olduğunu, gözyaşlarına hakim olamadığını ifade etti. Bülent Alp’in amcası ve ablası evde bulunan fotoğrafları düzenli bir şekilde duvarlardan kaldırdı. Müşerref Hanım, daha çok kötü olmasın diye. Oğlunun her fotoğrafına baktığında, gözlerinden süzülen damla damla yaşlar anne acısını bir kez daha ortaya koyuyor. Çocukluğu çalışmakla geçti

Hacıbeyli Mahallesinde doğup büyüyen Şehit Piyade Sözleşmeli Er Bülent Alp küçük yaşlardan bu yana çalışarak çocukluğunu geçirdi. Annesi; "Evladım rezillik içerisinde büyüdü. Çocukluğunu yaşayamadı. Hep bizi düşünür, bizim geçimimizi sağlamak için çalışırdı. Onsuz geçen her gün bize acı koyuyor. Ben oğlumu şehit olmasından dolayı çok gururluyum. O şehit oldu ama bize bakmayı hala bırakmadı. Allah'ım ondan razı olsun” dedi.

Babası da vefat etti

Hasta olan babası Mahmut Alp, Bülent Alp şehit olduktan yaklaşık bir buçuk yıl sonra vefat etti. Hem evlat hem de eş acısı ile yaşayan anne Müşerref Alp, geride kalan evlatları için yaşam mücadelesini sürdürüyor.

14 Ocak 2018 yılında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Bülent Alp'in sene-i devriyesinde ailesini ziyaret ederek acılarına ortak olduk. Bizlere kapısını açan anne Müşerref Hanım'a ve aile bireylerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hiç kimseye evlat acısı vermesin.

Vatan için canını feda eden bütün şehitlerimize rahmet diliyor, geride kalan ailelerine sabırlar diliyorum.

Anne Müşerref Hanım ile birlikte Hacıbeyli Mezarlığında bulunan şehitliği de ziyaret ettik. Oğlunun mezarında gözyaşlarına boğulan anne Müşerref Hanım’ı teselli etmek hiç de kolay olmadı. Allah hiç kimseye evlat acısı vermesin.

Bizlere kapısını açan şehit annesi Müşerref Alp’e sonsuz teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun.

Önümüzdeki hafta yine bir şehit ailemizi ziyaret ederek, onların anılarını yaşatmaya devam edeceğiz. Hosça kalın…