Şehitlerin isimleri Emniyet’te yaşayacak

Şehitlerin isimleri Emniyet’te yaşayacak

Kozan’da Şehit Polis Memuru İbrahim Yüce ve Şehit Bekçi Hakkı Bulduk’un isimleri Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis merkezi ve ek binaya verildi.

Şehit Polis Memuru İbrahim Yüce’nin polis kızı Berna Yüce Aşnaz göz yaşlarını tutamadı.

1989 yılında Erzincan’da 9 jandarma askerini şehit eden  DHKP-C’li teröristler ile polis kontrol noktasında çatışmaya giren Şehit Polis Memuru İbrahim Yüce’nin adı polis merkezine verilen ismi ile yaşatılacak. 

Düzenlenen tören ile polis merkezine isimleri verilen şehitler dualarla anıldı, ülkenin birlik ve bütünlüğü için dualar edildi. 

Erzincan’da 31 yaşında teröristler tarafından şehit edilen ve babasının tabutuna çocukken sarılan Berna Yüce Aktaş, kız kardeşi Derya Yüce ve anneleri Zübeyde Yüce duygusal anlar yaşadı. Kozan Polis merkezine Babasının simi verildiği için çok duygulandığını söyleyen Berna Aktaş Yüce “ Allah devletimizden razı oldun” dedi.

Kaymakam Şafak Gürçam; “Kozan’ın şehit veren en çok ilçelerden biri olduğunu ifade ederek şehitlerimizin unutulmaması için devletimizin desteği ile şehitlerimizin adının yaşatılması için polis merkezimize Şehit Polis İbrahim Yüce ve Şehit bekçimiz  Hakkı Bulduk’un isimlerini vererek şehitlerimizi yad ettik. Devletimiz her zaman şehit ailelerimizin ve vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecek. Bizler de ilçe yöneticileri olarak ilçedeki tüm şehit yakınlarımızın yanındayız” dedi .

Şehit Polis Memuru İbrahim Yüce Polis Merkez’ine ismi verilmesinin ardından, İlçe Müftülüğü tarafından dualar okunarak ardından Şehit Bekçi Hakkı Bulduk’un ismi bir diğer polis merkezine verilerek ülkenin birlik ve bütünlüğü şehitlerin ruhları için dualar edildi. Şehit yakınları duygusal anlar yaşadı.