SEL FELAKETİNE KARŞI ACİL TEMİZLİK İHTİYACI

SEL FELAKETİNE KARŞI ACİL TEMİZLİK İHTİYACI

SEL FELAKETİNE KARŞI ACİL TEMİZLİK İHTİYACI

Kozan, geçmiş yıllarda yaşadığı şiddetli yağışlar sonucu sel felaketlerine maruz kalmıştı. Bu kez, geçmişin hatalarının ardından Tabak Deresi'nde acil bir temizlik ihtiyacı belirdi. Dere, bakımsızlık ve ihmal sonucu çalılar, ağaçlar ve otlarla tıkanmış durumda, sel felaketlerine karşı ciddi bir risk oluşturuyor.

Geçmişte ıslah edilerek betonlarla çevrilen Tabak Deresi, sonrasında yapılan bakım eksikliği sebebiyle büyük ağaçlar, otlar ve çalılarla dolup taştı. Bu durum, dere yatağında biriken pisliklerin sel olasılığını artırmasıyla ciddi bir tehlike oluşturuyor. Devlet Su İşleri'nin acilen harekete geçmesi gerekiyor zira önümüzdeki günlerde artması beklenen yağışlar, sel riskini daha da artırabilir.

Ancak sadece Tabak Deresi değil, aynı zamanda Kirgen Çayı da temizlenmezse olası bir sel felaketine karşı savunmasız kalabilir. Bu bölgelerin temizlenmesi, olası felaketlere karşı önleyici bir adım olarak öne çıkıyor.

Kozanlıların güvenliği ve çevrenin korunması adına, Devlet Su İşleri'nin bu konuda bir an önce harekete geçerek temizlik çalışmalarını başlatması büyük önem taşıyor. Unutulmamalı ki, bu önlemler olası sel felaketlerinin etkilerini en aza indirerek, bölge halkının güvenliğini sağlayabilir.