Anahtar Kelimeler: KİMSİN’ tartışması

‘SEN KİMSİN’ tartışması

‘SEN KİMSİN’ tartışması

Kozan Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nda gergin anlar yaşandı. Gündem maddelerinin komisyonlara havalesi ile ilgili olarak tartışma yaşandı.

Kozan Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Oturumu Kozan Belediyesi Meclis Toplantısı Salonu’nda Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan başkanlığında gerçekleştirildi.

Ağustos ayı meclis toplantısında Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan maddelerin görüşüldüğü esnada işinin olmasından dolayı meclisi meclis başkan vekili Mehmet Bozdoğan'a teslim etmişti. Maddeler görüşürken son 4 madde kala meclisi bir sonraki oturumda devam ettirmesi için Mehmet Bozdoğan meclisi kapatmıştı.

 Bozdoğan, Özgan'ın, “Bunu para için yaptıklar” dediğini duyduğunu ve bundan dolayı da sinirlendiğini ifade ederek, aldığı meclis oturum paralarını Mehmetçik Vakfı'na bağışladığını söyledi.

Özgan, Mehmet Bozdoğan'a o gün meclisi tamamen bitirin dediğini aksine başka bir şey söylemediğini, Mehmet bozdoğan'ında meclisi bitirmeyerek son 4 madde kala meclisi bir sonraki oturuma ertelediğini söyledi.

 Tartışmalar bununla da sınırlı kalmadı. Bazı maddelerin birden fazla komisyona havalesi ile ilgili olarak da Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan çıkış yaptı. Özgan; “Kamu bütçesi kolay çözülmüyor. Komisyonlarda 5 dakika bugün, 5 dakika yarın, 5 dakika daha sonra görüşelim şeklinde yapmayın. Rica ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Kazım Özgan, komisyon raporları görüşülürken bir maddenin zamanında görüşürülerek karara bağlanması yönünde fikri olduğunu beyan etti.

Ekim ayı olağan meclis toplantısında bir gündem maddesi görüşülürken, maddenin imar ve şehircilik komisyonuna havalesi Kozan Belediye Başkanı tarafından mecliste teklif edildi. Ancak, bazı meclis üyeleri tarafından iki farklı daha komisyona havale edilmesi yönünde talep geldi. Kazım Özgan talebi meclise önerdi, kendisi kabul etmedi. Hatta veto edeceğini gerekirse mahkemeye taşıyacağını ifade etti.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ağustos ayı meclis toplantısında Mehmet Bozdoğan'ın yönettiği meclis esnasında bir telefon geldiğini ve meclisi bir sonraki oturuma ertelediğini iddia etti. Bu söyleminden sonra meclis iyice karıştı. Mehmet Bozdoğan Kazım Özgan'a;” İspatla. Uzatma yetkisi bendeydi. Sen bana iftira atıyorsun. Telefonla konuştuğumu ispatla, ispatlayamazsan müfterisin” ifadelerini kullandı.

Kazım Özgan, “Ben sana sen konuştuğun demedim” dedi. Mehmet Bozdoğan tartışmanın ortasında “Sen kimsin benimle böyle konuşuyorsun?” ifadesini kullanınca, Kozan Belediye Başkanından da karşılık geldi. “Ben meclis başkanıyım. Burayı ben yönetirim.”

 Bu tartışmaların gölgesinde Ekim Ayı Meclis Toplantısının 1 Oturumu tamamlandı. Meclis bittikten sonra dahi meclis üyeleri arasında bu tartışmanın devamı yaşandı.

Kazım Özgan, meclisi yarın saat 14.00'da yeniden toplayacak. Ekim ayı meclis toplantısında bir diğer günden maddesi konusu ise MHP'li rahmetli Emin Yüce'nin adının kendi ailesinin yaşadığı sokağa verilmesi ile ilgili oldu. “Yüce” olan sokağın ismi “Emin Yüce” olarak değiştirilmesi için meclise önerge verildi. Komisyona gitti, komisyonda Emin Yüce olmasına red kararı verildi.