Anahtar Kelimeler: ARADIM KUŞLARA SORDUM”

“SENİ ÇOK ARADIM, KUŞLARA SORDUM”

“SENİ ÇOK ARADIM, KUŞLARA SORDUM”

Kozan'da kaybolduktan 9 ay sonra cenazesi bulunan İbrahim Yılmaz düzenlenen cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Olay, Kozan'a bağlı Turgutlu Mahallesi'nde 10 Eylül 2021 tarihinde yaşanmıştı. Evden ayrılan 19 yaşındaki zihinsel engelli İbrahim Yılmaz bir daha geri dönmedi. Arama kurtarma ekipleri, jandarma, köylüler, akrabaları, arkadaşları onu her yerde aradılar. Günler sürer aramalar netice vermedi.

Kaybolduktan yaklaşık 9 ay sonra Kozan'a bağlı Düzağaç Mahallesi kırsalında çobanlar hayvanlarını otlatırken bir erkek ceset ile karşılaştılar. Hemen jandarmaya haber verdiler. Olay yerine gelen jandarma ekipleri gerekli incelemeleri yaptıktan sonra ceset kimlik teşhisi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Yapılan DNA çalışmalarının ardından erkek cesedinin 10 Eylül 2021 tarihinde kaybolan İbrahim Yılmaz'a ait olduğu tespit edildi. Adana Adli Tıp Kurumu’ndan cenazesi alınan İbrahim Yılmaz gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Anne Fatma Yılmaz; "İbrahim oğlum. Ben seni dağlarda çok aradım. Seni kuşlara, ağaçlara sordum. Hiç kimse bir şey söylemedi. Sen neredeydin oğlum? Neden bir cevap vermedin? Neden,” “Anne ben buradayım” diye seslenmedin” diyerek feryat etti. Annenin bu feryadı karşısında gözyaşları adeta sele dönüştü.

19 yaşındaki İbrahim Yılmaz'ın cenazesi okunan dualarla, gözyaşları arasında Kozan Asri Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.