Anahtar Kelimeler: ŞEREF GÜNÜMÜZ

ŞEREF GÜNÜMÜZ

ŞEREF GÜNÜMÜZ

Her yıl olduğu gibi bu yılda 2 Haziran kurtuluş etkinlikleri başlayarak tüm hızıyla devam etti. Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında etkinlikler 28 Mayıs Cumartesi günü başladı.

Her yıl olduğu gibi bu yılda 2 Haziran kurtuluş etkinlikleri başlayarak tüm hızıyla devam etti. Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında etkinlikler 28 Mayıs Cumartesi günü başladı.

2 Haziran Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında başlayan proğram gençlerin kurtuluş koşusuyla start aldı. İki etapta yapılan koşu da ilk olarak erkek sporcular ikinci etapta ise bayan sporcular koştu. Bayanlar ve erkekler olmak üzere iki etaptan oluşan kurtuluş koşusu Adnan Menderes Parkından başlayarak Saimbeyli Caddesi üzerinden Türk Büyükleri Meydanından dönülerek Muhsin Yazıcıoğlu Parkında son buldu.

30 Mayıs Pazartesi günü ise Adnan Menderes Parkında Kurtuluş söyleşisi yapıldı. Hemen ertesi gün ise Muhsin Yazıcıoğlu Parkında Aşıklar Şöleni düzenlendi. 1 Haziran günü ise proğram Mehteran Takımı gösterileri ile devam etti. Mehteran Takımı ilk olarak Ağlıboğaz Ekmek Büfesi civarında gösterilerini yaparak buradan saat 17.30´ da Atatürk Parkı Anfi Tiyatroda gösterilerini sergilediler. Yine aynı gün saat 19.00´ da Mehteran Takımı eşliğinde Mühsin Yazıcıoğlu Parkından başlanılarak, Göç Yolu boyunca devam eden ve stadyum kavşağından dönülerek Cumhuriyet Parkında son bulan kurtuluş yürüyüşü düzenlendi. Saat 20.00´ da ise burada halkında katılımıyla Cumhuriyet Parkının açılışı yapıldı. Hemen arkasından ise halk âşıklar konseri yer aldı.

2 Haziran günü ise proğram sabah erken saatlerinde başlıyor. Saat 07.15´ de Hoşkadem Camii önünde 7 pare top atışı ile Kozan Kalesine Türk Bayrağının çekilmesi sonucu törene start veridi. Türk Bayrağının Kozan Kalesine çekilmesinin akabinde meydana gelen misafirlere kahvaltı ikram edildi. Kahvaltıdan sonra ise Bucak, Sırelif ve Sırkıntı kolundan gelen Milis Kuvvetleri Bayram Kutlama Komitesi camii önünde karşıladı. Camii önüne Milis Kuvvetlerinin de gelmesiyle birlikte temsili olarak düşman bayrağı indirilerek yerine şanlı Türk Bayrağımız çekildi. Ardından Milis Kuvvetleri Hürriyet Kızını kurtararak Hoşkadem Camii imamının Kur´ an-ı Kerim okumasıyla devam etti. Daha sonra camii önünde bulunan Atatürk anıtına Kozan Belediyesi ve Milis Kuvvetleri

Saatler 08.30´ u gösterdiğinde ise Adnan Menderes Parkında Saygı Duruşu çelenk koyarak saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Akabinde ise protokol ve halk Yukarı Çarşıdan Adnan Menderes Parkına kadar yürüyüş düzenledi. ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören Kozan Belediye Başkanı Musa Öztük´ ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Bando Takımının gösterileri yer aldı. Şiirler okundu, mehteran takımı ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Yarışmaya giren öğrencilerin ödüllerinin takdim edilmesinin ardından Kozan Şehitliği ziyaret edildi. Şehitlikte yapılan duaların ardından proğram sona erdi.