Tarih: 04.02.2021 16:10

Sermaye 30 milyon artırıldı

Facebook Twitter Linked-in

Kozan Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. oturumu Kozan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın meclis başkanlığında gerçekleştirildi. Şubat ayı meclis gönderin de 18 madde yer alırken, toplantı gündem dışı verilen önergelerin okunması ile başladı.
Arif Nihat Asya'nın adı parka verildi
Kozan Belediyesi şubat ayı meclis gündeminin 1. maddesi Çevre Yolu kenarına yapılan parka Arif Nihat Asya'nın isminin verilmesi oldu. Gündem maddesi komisyondan geldiği gibi oynanırken, Edebiyat Öğretmeni kültür programı yapımcısı Okan Arık’ta Arif Nihat Asya'nın hayatı, yazdığı şiirler ile ilgili olarak sunum gerçekleştirdi. Okan Arık Otağ TV aracılığı ile Arif Nihat Asya'nın hayatı, şiirleri ile ilgili olarak belgesel hazırladıklarını ifade etti. Bayrak şiirinin önemine ve Arif Nihat Asya'nın hayatına dikkat çeken Okan Arık yine Kozan tarihinde önemli isimlerden olan Remzi Oğuz Arık ve Saim Bey ile ilgili olarak da sunum gerçekleştirdi. Okan Arık siyaset güdülmeden, fikir ayrılığına varmadan Kozan'ın değerleri için bir araya gelinmesi gerektiğine dikkat Çekerek, tarihin gelecek nesillere inşa edilmesinde Kozan'ın öncülük yapması gerektiğine dikkat çekti. Arif Nihat Asya, Saim Bey ve Remzi Oğuz Arık gibi önemli değerlerin adının ve yaptıklarının Kozan'da yaşatılması için herkese ayrı görev düştüğünü belirten Okan Arık, gençlere tarih bilincinin aşılanması için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini ifade etti. Kozan belediyesi tarafından çevre yolu kenarına yapılmaya başlanan parka Bayrak şiirinin yazarı Arif Nihat Asya'nın ismi verilmesi maddesi meclisten oy birliği ile geçti.
5 milyon 150 bin TL'lik sermaye 30 milyon arttırıldı
Şubat ayı meclis toplantısının önemli gündem maddelerinden biri de Kozan Belediyesi İmar Limited Şirketi'nin SGK'ya olan borçlarının yapılandırılması için sermaye artırımı yapılması oldu. Ilgili komisyonlarda yapılan görüşmelerin ardından meclis üyeleri oy birliği ile 5 milyon 150 bin TL olan şirket sermayesinin 35 milyon 150 bin TL olması için karar aldı.
Şubat ayı meclis toplantısının 1. oturumunda Hastane Kavşağı’nda bulunan Türk Büyükleri Meydanı’nın isminin değiştirilmesi ile ilgili olarak gündem maddesi de yer aldı. Meydan adının 15 Temmuz Türk Büyükleri Anıtı olarak değiştirilmesi konusu ilgili komisyonlara gönderirdi.
Kozan Belediyesi’nin Şubat ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Cuma günü 15.00’da başlayacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —