Anahtar Kelimeler: KOZAN!

SES VER KOZAN!

SES VER KOZAN!

Son zamanlarda bazı ilçelerin il olması ile ilgili olarak haberler tekrardan çıkmaya başladı. Bunların arasında Kozan'da var. Ancak, Kozan'dan maalesef bu konu ile ilgili olarak herhangi bir ses çıkmıyor.

 

 

1926 yılında vilayet iken vilayetlik hakkı elinden alınan Kozan yeniden vilayetlik hakkını alma yolunda ilerliyor. Geçtiğimiz günlerde bir araştırma şirketi sahibinin yaptığı açıklamada, 11 tane ilçenin il olacağı belirtildi. O ilçeler arasında maalesef Kozan yok idi. Ceyhan o listede yer alınca bütün Ceyhanlılar atağa geçti ve şehirlerinin il olması için çeşitli propagandalar yapmaya başladılar.

Bazı çıkan haberlerde il sayısının yüze çıkarılacağı ifade ediliyor. 2023 yılında yapılacak olan bu çalışmada Kozan’ında yeniden vilayetlik hakkını alarak il olması sağlanabilir. Burada birlik beraberlik içerisinde bütün Kozan'ın harekete geçmesi gerekiyor. Aksi takdirde yanı başımızdaki ilçeler il olabilir biz de bunu seyredebiliriz.

Geçtiğimiz aylarda Kozan Ekspres Gazetesi olarak konuyu defalarca gündeme getirdik. Maalesef sayılı STK'ların dışında hiç kimse bu konu ile ilgili olarak kılını dahi kıpırdatmadı. İş işten geçtikten sonra keşke dememek için Kozan’ımızın hakkı olan vilayetlik hakkımızı geri almanın vakti geldi. Küskünlüğü dargınlığı bir kenara bırakıp memleket sevdası için ilçemize sahip çıkma zamanı geldi. Artık memleket sevdası sisteminin harekete geçirilmesi gerekiyor. Bizler her zaman söylüyoruz. Biz il olmak istemiyoruz. Biz, bizden alınan vilayetlik hakkımızı geri istiyoruz. Vilayetlik hakkımızı geri alırsak zaten bugüne kadar çıkan şu ilçe il olacak dedikodularının tamamına sünger çekmiş olacağız.

STK'lar, iş adamları, şehrin ileri gelen insanları, esnaflar, memurlar… daha birçok insan yani kısacası 7'den 70'e bütün Kozan’ın bir ve beraber hareket etmesi gerektiği zamanı yaşıyoruz.

Tren giderse geri dönüşü çok zor olacak. Tren vagonlarının bir tanesinde mutlaka Kozan'ın da olması gerekiyor. Ceyhanlılar aldıkları küçücük bir haberle ayağa kalktı. Siyasetçisi, iş adamı, esnafı iş yerlerinin pencerelerine duvarlarına pankartlar asmaya başladılar. Bunu neden biz yapmıyoruz? Neden daha çok dillendirmiyoruz? Biz aslında her şeyin en iyisini hak ediyoruz.