Anahtar Kelimeler: MİLLİ EĞİTİM!!!

SES VER MİLLİ EĞİTİM!!!

SES VER MİLLİ EĞİTİM!!!

Okullar açılacak ama veliler tedirgin!

 

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Adana'da eğitim ve öğretimin 13 Mart'ta başlayacağını söylemesinin ardından Kozan'daki öğrenci velileri de tedirgin durumda. Velilerin bir kısmı çocuklarını okula göndermek istemediklerini, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okulların depreme dayanıklı olup olmadığını kamuoyu ile paylaşması gerektiğini belirttiler.

6 Şubat'ta yaşanan 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından Adana'da eğitim ve öğretime 13 Mart'a kadar ara verilmişti. Pazartesi günü başlayacak eğitim ve öğretim öncesinde velilerin korkusu ve tedirginliği de sürüyor. Sürekli artçı depremlerin meydana geldiği bölgemizde veliler çocuklarını okula korku içerisinde göndereceklerini, okulların depreme dayanıklı olup olmadığını bilmediklerini dile getirerek Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yapılan çalışma var ise bunu kamu ile paylaşması gerektiğini vurguluyorlar.

Veliler; "Şu ana kadar öğrendiğimiz Üstün Sokak üzerinde bulunan İmam Hatip Lisesi'nin orta hasarlı olduğu. Onun haricinde, Kozan'da herhangi bir okulda sorun var mı, yok mu bunu bilmiyoruz. Özellikle, 50-60 yıllık okullar var. Gazi, ilkokulu, Kozan Ortaokulu, İnkılap İlkokulu, Asanpaşa İlkokulu, Mareşal Fevzi Çakmak gibi okullar çok uzun yıllar önce yapıldı. Yani 1999 yılı öncesinde yapıldı bu okullar. Depreme ne kadar dayanıklı olabilir ki. Deprem bizim artık bir hayat gerçeğimiz. Ancak, bizim çocuklarımız da çok değerli. Eğer ki, bu okullarda eğitim ve öğretim verilecek bir durum yok ise çocuklarımızı sağlam okullara göndermek istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bizim bu sesimize ses olarak çok kısa zaman içerisinde yani okullar başlamadan önce bizlere okulların deprem dağınıklık raporlarını açıklaması gerekiyor. Aksi takdirde bir çoğumuz çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz” ifadelerini kullandılar.