Sezen: “En azından kamuoyu oluşturduk”

Sezen: “En azından kamuoyu oluşturduk”

Süleyman Sezen; “Belki vilayetlik hakkımızı geri alamadık ama parlamentoda ve kamuoyunda gündem oluşturabilmeyi başardık” dedi.

Kozan Kent Konseyi'nin başkanlığını yapan Süleyman Sezen, konseyin genel kurulunda, kendi dönemlerinde ve sonraki dönemde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Süleyman Sezen, vilayetlik hakkının geri alınması ile ilgili olarak herhangi bir sonuca ulaşamadıklarını ancak, parlamentoda ve kamuoyunda gündem oluşturabildiklerinin altını çizdi. Kent Konseyi Başkanlığı döneminde, Kozan'ın gelişmesinde ve geliştirilmesinde önemli adımlar attıklarını ifade eden Süleyman Sezen, 5 yıl önce Kalkınma Bakanı ile Kozan'ın kalkınmada öncelikli şehirler arasına alınması noktasında talepte bulunduklarını ancak bu talebin 5 yıldan bu yana bir türlü yerine getirilmediğini vurguladı.

Süleyman Sezen; “Teşvik yönünden 20-25 kilometre İlerideki şehrin 5. teşvik bölgesinde olması, bu şehrin organize sanayi bölgesinde gelişmesini ve yatırımcıların gelmesinin önünü kesiyor. Bundan 5 yıl önce dönemin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bey ile görüştük. Sayın bakana, “Bu organizede bir tek tesis kalmaz” dediğimde Sayın Bakan bana; “Evet haklısınız. Burası üzerinde çalışmamız gerek” demişti. 5 yıl geçti, hiç ciddiye alınmadık. Halbuki, bu ilçenin kalkınmasının esas anahtarı teşvik konusudur” dedi.

İstenilirse, çalışınılırsa birçok eksiğin giderilebileceğinin altını çizen Süleyman Sezen; “Hiçbir ilçenin aracı Adana'daki büyük otogara giremiyordu. Dönemin Belediye Başkanı Aytaç Durak bu işin kesinlikle olmayacağını söylemişti. İnandık, çalıştık ve büyük otogara araç girmeyi sağlamıştık. Demek ki, inanılırsa, çalışınılırsa her şeyin üstesinden gelinebilir” dedi.