Sezonun İlk Salçalık Biberleri Satışa Sunuldu

Sezonun İlk Salçalık Biberleri Satışa Sunuldu

İlçemiz insanının büyük rağbet gösterdiği salça yapımında kullanılan kırmızı biber satışı başladı.

K.Ekspres- İlçemiz insanının büyük rağbet gösterdiği salça yapımında kullanılan kırmızı biber satışı başladı. Daha hijyenik ve ekonomik olma özelliği taşıyan kırmızı biber kilosu 1.20 kuruşa satılmaya başlandı. Sezonun ilk günleri olması nedeni ile vatandaşlar salçalık biberlere yoğun ilgi gösteriyorlar.  Biber salçasının bu yıl perakende fiyatının kilosunun 15 ile 20 lira civarında olması ön görülüyor.

ACI BİBERİN KİLOSU 3 LİRA 

Merkez Karacaoğlan Mahallesi Ticaret Meslek Lisesi (Cuma Pazarı) civarında kurulan Biber Pazarı´nda,  fiyatın geçen yıla oranla bu yılda aynı olması tüketicilerin memnuniyetine yol açarken, üreticiler fiyatların geçen yılla bu yıl arasında fark olmamasına tepkili. İlçemizde satılan kırmızı biber Bursa, İzmir ve Karaisalı´ dan ilçemize ulaştırıldığı öğrenilirken,  baharatlar arasında ayrı bir yeri olan pul biberlik kırmızı küçük acı biber ise 3 liradan satıldığı kaydediliyor.

/resimler/2017-8/10/1138374705737.jpg

100 KG BİBERDEN 20 KG SALÇA
Biber satıcıları ise, "ilçemizde yıllık olarak ortalama 2500 ton biber işleniyor. İnsanlarımız gerek ekonomik gerekse hijyen koşullarını neden göstererek, yemeklerinde kullanacakları salçalarını kendileri üretmeyi tercih ediyorlar. Geçen yıl 1 kilogram salçanın fiyatı 15 liraydı. Bu yıl 20 lira oldu. 1,20 kuruşa sattığımız 100 kilo biberden yaklaşık 20 kilo salça elde ediliyor. Bu da alıcının iyi bir kar etmesine neden oluyor. Kırmızı biber alırken önemli olan iki madde var. 1.si biberin dışındaki değil içindeki kırmızılığın çok olmasına dikkat edilmelidir. 2. si ise dinlenmiş ürünlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Çok canlı olan ürünlerden daha çok biraz daha senmiş ürünler tercih edilmelidir. Elbette ürünü aldığınız yerinde çok önemi vardır. Kantar hilelerine maruz kalmamak için tanıdığınız esnafları tercih etmeniz önemlidir. " dedi. Çukurova Bölgesi´nde başlayan salça yapım sezonu, Ekim ayına kadar sürecek. 

Haber: Hüseyin Erciyes