Anahtar Kelimeler: Sigortacıların derdi büyük

Sigortacıların derdi büyük

Sigortacıların derdi büyük

Kozanlı sigortacılar, sigortacılık sektöründe büyük bir sorun haline gelen resmi acente olmadan resmi acentelerin ekranlarını kullanarak sigorta işi yapan kişilere tepki göstererek, devletin bu konuda adım atmasını istediler.

Kozanlı sigortacılar, kendi meslek dallarında resmi olmadan, herhangi bir vergi ödemeden başka bir kişiye ait sigorta acentası ekranını kullanarak sigorta işlemleri yapan kişilerin Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Kozan'da da çoğaldığına dikkat çektiler.

Köküsoy Sigortacılık önderliğinde, bir araya gelen sigortacılar devletin bu konu ile ilgili olarak bir an önce önlem alması gerektiğini vurguladılar. Sigortacılar adına ortak bir açıklama yapan Hacı Mehmet Bayrakçı; “Sigortacılık sektöründe büyük bir sorun haline gelen resmi acente olmadan gerek şehiriçindeki bazı resmi sigorta acentelerinin gerekse şehir dışında faaliyet gösteren sigorta acentelerinin ekranlarını kullanarak sigorta konusunda hiçbir bilgi sahibi olmayan, herhangi bir resmiyeti ve sigortacılıkla ilgili oda kaydı dahi olmayan kişiler maalesefki ilçemiz Kozan’da da çoğalmıştır. Bizler, resmi sigorta acenteleri olarak gayri resmi olan bu olaya dur demek istiyoruz. Bu konuda gerekli mercilerin gerekli işlemleri yapmasını talep ediyoruz. Gerekli işlemler yapılmadığı taktirde, bu olayın üzerine gidilmediği taktirde ileride vatandaşlarımızın sigorta hasarlarında ve buna benzer sigorta işlemlerinde başlarına gelecek olumsuzluklarda mağduriyetleri çoğalacaktır. Sigortamı yaptırdım bitti gibi bir düşünce yapısı yerine ben sigortamı RESMİ ACENTEDEN aldım kafam rahat düşünce yapısına geçilmesi gerekmektedir.

Biz, resmi acenteler olarak kimsenin mağduriyet yaşamasını istemiyoruz ve Resmi olmayan bu kişilerin biran önce bu mesleğin adını kirletmekten vazgeçmelerini istiyoruz. Bu konuda sesimizi duyurabildiğimiz kadar duyurmaya ve bu işin arkasını bırakmamaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.