Anahtar Kelimeler: FESTİVAL BAŞLIYOR

ŞİİR GİBİ FESTİVAL BAŞLIYOR

ŞİİR GİBİ FESTİVAL BAŞLIYOR

28. Altın Koza Film Festivali 13 Eylül Pazartesi günü başlayacağı için bugün festival komitesi bir basın toplantısı düzenleyerek festival ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın çok sayıda evrensel değerleri bağrından çıkardığına işaret ederek “Adana tüm sinemalar için vazgeçilmez bir coğrafyadır. Ulusal ölçekli filmlere konu olan bir şehirdir. Bu şehrin 18 yaş altı çocuklarının yüzde 25’nin film izlemek için sinemaya gitmedikleri gibi bir gerçekle karşı karşıyayız. Bu nedenle mahalllere kadar yazlık sinemaları götürmeyi görev saydık” dedi. Başkan Karalar, Altın Koza’nın bütçesinin 6.3 milyon lira olduğunu söyledi.

Festival Yürütme Kurulu Başkanı olan Menderes Samancılar ise hüzünleri saklı tutarak şiir gibi bir festival düzenlediklerinin altını çizerek “Bu yıldan sonra jüri özül ödülünün adını Kadir Beyceoğlu Jüri Özel Öldülü olarak değiştirdik. Nebil Özgentürk’ün gönüllü olarak festival için verdiği eserler bizim için değerlildir” dedi.

Nebil Özgentürk ise bini aşkın belgesel yapan bir kişi olarak görevi ve sorumluluğu gereğince Altın Koza Festivali’nde yer aldıklarını kaydederek “3 yıldır görev alıyorum. Bu bir jest değil görevdir, sorumluluktur. Özgür bir festival yapıyoruz. Yılmaz Güney’e yakışır bir festival yapıyoruz. Kadir Beyceoğlu’nun, Yılmaz Güney’in, Yaşar Kemal’in ve Hasan Saltuk gibi değerlerin anılarını yaşatarak Adanalılara festival izleteceğiz.” Dedi.
45 filmin başvurduğu Altın Koza Festivali’nde 10 flim gösterime girecek. İlk gün Atatürk Anıtı’na çelenk konularak festival başlayacak.