Anahtar Kelimeler: BAŞTAN

SİL BAŞTAN

SİL BAŞTAN

Tarım Bakanlığı'nın yürüttüğü Uluslararası tarımsal Kalkınma Fonu kapsamında, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Kozan'a yapılacak olan canlı hayvan pazarı için sil baştan mesai başladı.

Yaklaşık 2 yıl önce, Tarım Bakanlığı'nın yürüttüğü Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu kapsamında Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi ile Kozan'a yapılacak olan canlı hayvan pazarı için sil baştan mesai başladı. Geçtiğimiz hafta Kozan Ekspres Gazetesi’nin manşetten yayınladığı “OLAN KOZAN OLDU” haberinin ardından hafta içerisinde sil baştan proje hazırlıklarına başlandığı öğrenildi.

Arsası Kozan Belediyesi'ne ait olan canlı hayvan pazarı ile ilgili olarak Kozan Belediyesi proje ilanına çıkmış ancak projeye bakanlık tarafından “biz yapacağız” denilerek iptal edilmişti. Daha sonrasında Tarım İl Müdürlüğü koordinesinde yeniden bir proje hazırlığı yapıldı. Edinilen bilgilere göre; ihaleye kimse girmeyince sonrasında iki defa daha ilana çıkıldı. Geçtiğimiz hafta “OLAN KOZAN OLDU” başlıklı haberimizin ardından canlı hayvan pazarı ile ilgili olarak yeniden proje ilanına çıkılacağı, her şeye sil baştan başlandığı yönünde bilgilere ulaştık. Proje yeniden hazırlanacak, bakanlığa sunulacak. Bakanlık onay verirse tekrardan yapım için ihaleye çıkılacak. Yani kısacası her şeye sil baştan başlanacak.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak, kamuoyu adına tekrar sormak istiyoruz.

 *Kozan Belediyesi'nin ihaleye çıkardığı proje neden iptal edildi?

 *Bakanlık neden iki defa ihale çıkmasına rağmen bu projeyi tamamlayamadı?

 *Geçtiğimiz hafta yeniden projesine başlanan canlı hayvan pazarı ile ilgili olarak süreç nasıl işleyecek?

 “Olan Kozan'a oldu” başlığını atarken kamuoyunun vicdanına sunmuştuk bu haberi. Milyonluk yatırımın aylarca uzatılması ve bir türlü sonuca kavuşturulamaması gerçekten çok büyük acı. Kozan canlı hayvan pazarı yapıldığı takdirde bölgenin hayvan pazarı konusunda önemli yer tutacağı aşikar. Siyasetçilerin ve bürokratların daha doğrusu bu konu ile ilgili ilgilenen bütün kurumların bir araya gelerek Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonundan ayrılan bütçe ile bu proje hayata geçirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde proje uzadıkça uzayacak ve bir türlü sonuç alınamayacak.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak yetkililere bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. “Gelin birlikte olun ve bu projeyi ‘sen ben’ kavgası yapmadan hayata geçiriniz. Yoksa olan Kozan’a olmaya devam edecek.