Anahtar Kelimeler: Silahlı kavgada polis yaralandı

Silahlı kavgada 1 polis yaralandı

Silahlı kavgada 1 polis yaralandı

Kozan’da maskeli kimliği belirsiz kişiler özel bir plakasız araçla ev ve iş yerlerinin bulunduğu caddede vatandaş ve çocukların olduğu esnada bölgeyi kurşun yağmuruna tuttu.

Cumhuriyet Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan işyerleri ve evler kurşunların hedefi oldu.

İddialara göre bugün akşam saatlerinde henüz nedeni bilinmeyen bir neden ile plakasız ve içinde maskeli kişilerin bulunduğu bir araçtan ev ve işyerlerine pompalı tüfek ile ateş açıldı. O esnada çocukların ve vatandaşların bulunduğu kaldırımda mermiler iş yeri ve duvarlara isabet etti. Şans eseri kimse yaralanmadı. Olayın hemen ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken olay yerinde çıkan arbedede 1 polis memuru iddialara göre yerden sıçrayan taş sonucu bacağından yaralanırken tedbir amaçlı Kozan Devlet hastanesine kaldırıldı. Yaralı polise ilk müdahaleyi polis arkadaşları yaptı. Arbedede darbe alan diğer polis memuru ise topallamasına rağmen görevini bırakmadı, silahlı çatışmayı aydınlatmak için saatlerce alanda inceleme yaptı. Kozan İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak olay yerine gelerek polislerden bilgi alırken olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğünü kaydetti. 

Olay yerinde bulunan bir kadın yaşadığı dehşet anlarını polise aktarırken 4 yaşındaki bir çocuğun şans eseri kurşunların hedefi olmaktan kurtulduğunu aktardı. Polisler olay yerinde boş kovan mermilerini tek tek işaretlerken olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın başlatıldığı, gözaltına alınan şahıslar olduğu öğrenildi.