Anahtar Kelimeler: Siyah çelenk bahşiş kutulu protesto

Siyah çelenk ve bahşiş kutulu protesto

Siyah çelenk ve bahşiş kutulu protesto

Türk Eğitim-Sen Kozan İlçe Temsilciliği tarafından banka promosyonlarının düşük olması sebebiyle bankalar protesto edildi, bankaların önüne siyah çelenk ve bahşiş kutusu bırakılarak sembolik 1 TL atıldı.

Türk Eğitim-Sen Kozan İlçe Temsilciliği kozan'daki milli eğitim çalışanlarına bankalar tarafından verilen promosyonların çok düşük olduğunu öne sürerek, maaşların alındığı bankalar önüne siyah çelenk bıraktılar. Çelenklerle beraber yaptırılan bahşiş kutuları da bankaların önüne bırakıldı. Bankaların paraya ihtiyacı var denilerek bahşiş kutularına birer TL sembolik para atıldı.

3 bankanın önüne koyulan siyah çelenk ve bahşiş kutularının ardından Millet Bahçesi Kültür Merkezi önünde Kozan Türk Eğitim-Sen Kozan İlçe Temsilcisi Eren Avcılı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kozan İlçe Milli Eğitim personellerinin mağduriyet yaşadığına dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Kozan İlçe Temsilcisi Eren Avcılı; “A okulunda sözleşme yapan bir öğretmen bir sene sonra B okuluna geçerken aldığı promosyonu iade edip ona göre nakil olmaktadır ve bu durum Kozan'da hala yaşanmaktadır. Kozan'da promosyon meselesi geçmişte yapılan yanlış promosyon anlaşmaları neticesinde Kozan ilçemizde arkadaşlarımız bugüne kadar bölge bölge anlaşmalara tabi olup promosyon ücreti almıştır. Kozan'da 3 bankadan maaş alınmaktadır. Kozan'da 6 ayrı banka sözleşmeleri bulunmaktadır. Toplam olarak 2.200'ün üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı personelimiz vardır. Biz bunu kabul etmiyoruz. Eğitim çalışanlarının hakkını istiyoruz. Veriler göstermiştir ki, bankalarımız son bir yılda karlarını dörde katladıkları halde memurun sırtından nasıl geçinirim hesabından vazgeçmemişler. Enflasyon resmiyette %64 küsür olsa da hissedilen enflasyon %100'ün çok üzerindedir. Tüm kurum personellerinin tek bir çatı altında toplanmasını promosyonların genel mevzuatlara uygun şekilde yapılmasını ve yeni yapılacak promosyon anlaşmalarının peşin olarak ödenmesini, ayrıca şartnameye önümüzdeki süreçte oluşacak enflasyon farklarının da alınabilmesi için madde eklenmesini talep ediyoruz. Adil olan promosyonların günün şartlarına uygun hale getirilmesidir. Bankalarımızın da komik rakamlarla gelmemelerini rica ediyoruz. Şayet bankalar bu konuda gerekli adımları atmazlarsa, öğretmenlerimiz maaş aldıkları bankalardaki fatura ödeme talimatları ve kredi kartlarını kullanmayarak gerekli tepkileri vermelerini istiyoruz” İfadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından eğitimciler alandan ayrıldı.