SONA GELMEYEN İNŞAAT

SONA GELMEYEN İNŞAAT

Kozan ilçesinde yapımına 2018 yılında başlanıp bir türlü tamamlanamayan öğretmenevinin durumu, gazetemizde yayınladığımız haberle yetkililere sorulmuştu.

Kozan ilçesinde yapımına 2018 yılında başlanıp bir türlü tamamlanamayan öğretmenevinin durumu, gazetemizde yayınladığımız haberle yetkililere sorulmuştu. Aldığımız yanıtlar, öğretmenevinin başına gelmedik iş kalmadığını ortaya koyuyor.

MÜTEAHHİT AHMET SEVGİ'NİN VEFATI

Bodrum+zemin+8 kat olarak planlanan Kozan Öğretmenevi’nin ihalesi Kasım 2017'de 8 milyon 250 bin liraya Ahmet Sevgi İnşaat ve Müteahhitlik firmasına verilmişti. İşin süresi 4 yıl 2 ay olarak belirlenmiş ve bitirilme tarihi 26 Şubat 2022 olarak öngörülmüştü. Ancak, işin yüklenicisi Müteahhit Ahmet Sevgi, 31 Ağustos 2018 tarihinde vefat edince tasfiye işlemleri başlamış ve inşaat yarım kalmış.

BAKANLIK ÖDENEĞİ GÖNDERMİŞ

Yarıda kalan inşaatın tamamlanması için Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 17 Ağustos 2021 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’ndan ödenek talep etti. Bakanlık, 15 Eylül 2021 tarihinde KDV dâhil 8 milyon 996 bin lira ödeneğin ilk dilimini ihale sürecinin başlatılması için gönderdi. Kalan kısmın hak ediş bazlı olarak gönderileceğine dair resmi yazı ile yanıt verildi. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bu ödeneği Adana Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na aktardı.

YENİ İHALE BEKLENİYOR

Peki, bu tarihten sonra ne olacak? Yarım kalan inşaatın bitirilmesi için yeniden ihale açılacak ve yeni bir yüklenici firma bulunacak. Bu yükleniciye, hak edişleri oranında para aktarımı yapılarak Kozan Öğretmenevi’nin yapım işi tamamlanacak. Şimdi gözler, açılacak olan yeni ihaleye çevrildi. Kozan gibi siyasetin nabzını elinde tutan bir ilçenin öğretmenevinin yapım işinin yılan hikayesine dönüşen akıbetini böylelikle öğrenmiş olduk. Başta Adana Milletvekilleri olmak üzere tüm siyasileri ve mülkü idareyi, atıl vaziyette bekleyen bu inşaatın bitirilmesi noktasında harekete geçmeye davet ediyoruz.



Anahtar Kelimeler: GELMEYEN İNŞAAT