Sönmez; ?Kapalı sistem için aralıksız çalışıyoruz?

Sönmez; ?Kapalı sistem için aralıksız çalışıyoruz?

Sulama Birliği Başkanı Kadir Sönmez şehir içerisinde bulunan açık kanalların kapalı hale getirilmesi için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini açıkladı.

K.Ekspres- Sulama Birliği Başkanı Kadir Sönmez şehir içerisinde bulunan açık kanalların kapalı hale getirilmesi için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini açıkladı.

Gazetemizi ziyaretinde konuşan Sönmez ? Bizden önceki Başkanımız Sayın Sami Sırkıntı´nın başlattığı kapalı sistem projesi çalışmalarına bizlerde Sayın Sırkıntı´nın bıraktığı yerden devam ediyoruz. Büyük çaba ve gayretler sonucunda proje çizim ihalesi yapıldı. Ve ihaleyi alan firma çizimlere başladı. Firma ile görüşmelerimiz aralıksız devam ediyor. Birkaç yıl içerisinde ilçemizin şehir merkezinde bulunan açık kanalların kapalı hale getirilmesi hedefleniyor.? diyen Sönmez 2. ürüne su verdiklerine dikkat çekti.

Sönmez açıklamalarına şu şekilde devam etti.

? Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl barajımızdaki su seviyesinin çok alt seviyelere düşmesinden dolayı çiftçilerimiz büyük sıkıntı çekti.

Bu yıl ise barajımızdaki istenen doluluk oranı tam olarak gerçekleşmemiş olmasına rağmen şu an su sıkıntımız bulunmamaktadır. Şuan itibari ile Kozan Barajımızın doluluk oranı 65 milyon metre küp seviyesinde, yıllık bitkilerde 1. ürüne su verdik. 2. ürüne de su vermeye devam ediyoruz? dedi.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Hüseyin Erciyes´i gazetemiz idari binasında ziyaret eden Kozan Sulama Birliği Başkanı Kadir Sönmez´e, Kozan Sulama Birliği Müdürü Hasan Katık´da eşlik etti. Haber: Cumali Erdemli