Anahtar Kelimeler: Sonunda ettiği değer veriliyor

Sonunda hak ettiği değer veriliyor

Sonunda hak ettiği değer veriliyor

23 Aralık 1930 tarihinde İzmir'in Menemen ilçesinde bir grup yobaz tarafından başı kesilerek şehit edilen Mustafa Fehmi Kubilay’ın heykeli Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yapılacak parka yapılacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından Hastane Kavşağı civarında bulunan arsa üzerine yeni bir park yapım çalışması başladı. 23 Aralık 1930 tarihinde İzmir'in Menemen ilçesinde bir grup yobaz tarafından başı kesilerek şehit edilen Mustafa Fehmi Kubilay'ın heykeli de yapılacak olan parkın içerisine yapılacak. Kozan Ekspres Gazetesi olarak, geçtiğimiz yıllarda Fehmi Kubilay'ın Mustafa Fehmi Kubilay'ın Kozan’a bir anıtının yapılması gerektiğini vurgulamış, Mustafa Fehmi Kubilay'ı sadece isminin verildiği okulda değil bütün Kozan olarak anmamız gerektiğini ifade etmiştik. Aradan geçen yılların ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Hastane Kavşağına yeni bir park yapım çalışmasına başladı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, park içerisine bronzdan Mustafa Fehmi Kubilay heykelinin yapılacağını ifade ettiler.

Atatürk heykeline bakacak

Yapılacak olan Mustafa Fehmi Kubilay heykeli hastane kavşağındaki Atatürk heykeline bakacak şekilde yapılacak. Park tamamlandığında Mustafa Fehmi Kubilay'ın heykeli ile Atatürk heykeli alanda anlamlı bir ortam oluşturacak.

Toplam alanı 10 bin 700 metrekare

Adana Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından yapılacak olan parkın toplam genişliği 10 bin 700 metrekare olacak. Parkın yaklaşık 4 bin metre karesi yeşil alan olarak oluşturulurken, geri kalan kısmı çocuk oyun alanları, yürüyüş alanları, spor alanlarına ayrılacak. Yapılacak olan park ayrıca miting alanı olarata kullanılabilecek.

23 Aralık'ta tamamlanacak

Şehit Kubilay heykelinin bulunacağı parkın yapım işlemlerine başlandı. Cumhuriyet Halk Partisi Kozan İlçe Başkanı Bünyamin Sedefoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanı İlyas Kıran, Peyzaj Mimarı İncilay Tuygun, Park Bahçeler İşletme Müdürü Burhan Aşan ve diğer yetkililer proje çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Yapımına başlanan parkın 23 Aralık tarihinde yani Kubilay'ın şehit edildiği güne kadar yapılarak hizmete açılması bekleniyor. Herhangi bir aksilik olmazsa Şehit Kubilay'ın ölüm yıldönümünde parkın açılışı gerçekleştirilecek ve Şehit Kubilay için anma programı yapılacak.

Büyük eksiklik tamamlanıyor

Kozan Ekspres Gazetesi’nin defalarca gündeme getirdiği Mustafa Fehmi Kubilay'ın heykelinin Kozan'a yapılması, Kozan’da büyük bir anma programının yapılması ve Mustafa Fehmi Kubilay'ın Kozanlı olmasından dolayı ayrı bir değer verilmesi konusunda yapılan haberler sonunda netice vermiş oldu. Bu konuda emeği geçen başta Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Kozanlı yiğidimize, kahramanımıza hak ettiği değeri vermek hepimizin görevi idi. Ve nihayet bu görevi yerine getiriyoruz.