Anahtar Kelimeler: Sorumlular Nerede

Sorumlular Nerede?

Sorumlular Nerede?

Kaderine Terk Edilen Milli Servete Kim Yada Kimler Sahip .Ikacak?

Gazetemizin 31 Temmuz tarihinde manşete taşıdığı ?Milli Servet Kaderine Terk Edildi? haberinin ardından bir hafta geçmesine rağmen, yöneticiler burası ile ilgili herhangi bir girişimde bulunmadı.

31 Temmuz tarihinde Kozan Ekspres Gazetesi´nin ?Milli Servet Kaderine Terk Edildi? başlıklı haberinin altında, Çanaklı Mahallesi büyük TOKİ´ler olarak bilinen TOKİ binalarının hemen yanında bulunan ve TOKİ Ticaret Merkezi olarak kullanılmak üzere inşa edilen binanın uyuşturucu, fuhuş ve illegal işlerle uğraşanların mesken haline getirmesi ile ilgili olarak haber yapılmış, haberin üzerinden yaklaşık bir hafta geçmesine rağmen yöneticiler buraya alınacak önlemler ile ilgili olarak herhangi bir girişimde bulunmamıştır.

Sorumlu gazetecilik gereği, yüz binlerce lira para harcanarak inşa edilen ve devletin kasasından çıkan paralarla yaptırılan TOKİ Ticaret Merkezi´nin kaderine terk edilmesine göz yunmayacağız. Buranın fuhuş, esrar ve illegal işlerde kullanılmasına İzin vermeyeceğiz. Gerekirse her gün bizi yönetenlerin gözüne gözüne bu haberİ sokarak buraya alınması gereken önlemler ile ilgili girişimlerde bulunması için çalışacağız.

Vatandaşlar, Kozan Ekspres Gazetesi´nin yapmış olduğu haberden dolayı memnun olduklarını dile getirdiler. Ancak, bugüne kadar hiçbir yetkilinin buraya gelerek incelemede veya herhangi bir önlem alınmadığı yönünde beyanda bulundular.

Peki, Yöneticiler Neden Buraya Sahip Çıkmıyor?

TOKİ Ticaret Merkezi 2007 yılında yapılmış, ilk zamanlarda burası bazı esnaflar tarafından kullanılmış ancak gerekli kazançlar elde edilmediğinden dolayı esnaflarda burayı terk etmişti. Aradan geçen yılların ardından burası illegal işlerle uğraşanların meskeni haline gelmiş, vatandaşlar bu şahıslardan dolayı sokağa çıkamaz hale gelmiştir. Başta, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere, birçok kurumun kullanabileceği TOKİ Ticaret Merkezi´nin kaderine terk edilmesi yöneticileri acaba mutlu mu ediyor? Devletin malı yani milletin malı böyle heba edilir mi? Çanaklı Mahallesi´nde bulunan TOKİ Ticaret Merkezi eğitim yuvasına çevrilemez mi? Burası herhangi bir kurum tarafından değerlendirilemez mi? Devlet bunu yapmaktan aciz mi? Bir eğitim yuvası yapmak için yüz binlerce lira para harcanırken, hazır bir şekilde bekleyen ve az bir bütçe ile tadilat edilebilecek olan TOKİ Ticaret Merkezi´nin illegal işlerle uğraşanlara teslim edilmesi doğru mudur? Siyasetçiler, bürokratlar ve STK´lar küçük bir olay olduğu zaman yan yana gelip basın açıklaması yaparken, bu örgütler, bu temsilciler, bu yöneticiler buraya neden sahip çıkmıyor?

Çanaklı Mahallesi´nde ikamet eden vatandaşların isteği buranın uyuşturucu madde kullananlardan ve illegal işlerle uğraşanlardan arındırılmasıdır. Gece geç saatlerde dahi olsa, sokaklarında rahat rahat gezmek istemeleridir.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak Kozan´ı yöneten siyasetçi, bürokrat ve STK temsilcilerine tekrardan sesleniyoruz. TOKİ Ticaret Merkezine el atın ve burayı kurtarın. Milli serveti kaderine terk etmeyin.