Su alan okula Kaymakamlık´tan açıklama

Su alan okula Kaymakamlık´tan açıklama

Kozan Kaymakamlığı Kozan Lisesi´nde yaşanan bu olayla ilgili açıklama yaptı. Kozan Lisesi´nde dün çekilen fotoğraflarda yağan yağmur nedeniyle okulun bazı yerlerinde su aldığı görüldü. Binanın yeni yapılması eğitim ve öğretime kazandırılması sonucunda böy

Bir iki gündür havanın yağışlı olması sebebiyle, yaklaşık 4 ay önce eğitim ve öğretim hayatına başlayan Kozan Lisesi su aldı.

Kozan Kaymakamlığı Kozan Lisesi´nde yaşanan bu olayla ilgili açıklama yaptı. Kozan Lisesi´nde dün çekilen fotoğraflarda yağan yağmur nedeniyle okulun bazı yerlerinde su aldığı görüldü. Binanın yeni yapılması eğitim ve öğretime kazandırılması sonucunda böyle olayın yaşanması üzücü oldu.

Kozan Kaymakamlığı yaptığı açıklamada; Kozan Anadolu Lisesi yeni binası ile ilgili yerel basında çıkan haberlerle ilgili olarak, ?Projesi, ihalesi ve kontrolü ilmakamlarca yapılarak geçici kabulü (eksikleri belirtilerek) yapılan, hali hazırda kesin kabulü henüz yapılmayan Kozan Anadolu Lisesi binası ile ilgili her türlü eksiklik, aksama ve arızalar raporlaştırılarak yetkili makamlara iletilmektedir? denildi.

?Müteahhit firma yetkililerinin sorumluluklarını yerine getirmemesi halinde idare, sözleşmeye dayanan tüm hak ve yetkilerini kullanacaktır? denildi.

Kozan Lisesi 1960´lı yıllardan bu yana bünyesinde binlerce öğrenci okutmuş bilim, sanat, bürokrat ve siyaset alanında yüzlerce kişiyi yetiştiren Kozan´ın en önemli liselerinden bir tanesi. Ahmet Emre Bilgili Kozan Lisesi eski binasının öğrencilere eğitim ve öğretim vermede yeterli olmadığını belirterek, yeni binanın yapılması için Milli Eğitim´e baskı yapmış ve oradan ödenek çıkartılarak Kozan Lisesi´nin yeni binası yapılarak eğitim ve öğretime kazandırılmıştı.

2018-2019 eğitim ve öğretime başladığı Eylül ayında öğrenciler yeni binada ders başı yaptı. Aradan geçen yaklaşık 4 ayın ardından okulun su alması herkeste ayrı bir tedirginlik uyandırdı. Okul binasının yapımında eksik malzeme mi kullanıldı? sorusu akla geliyor.

Kozan Kaymakamlığı da yaptığı açıklamada müteahhit firmanın eksiklikleri gidermesi durumunda sözleşmenin fesh edileceğini, tüm haklarının elinden alınacağını belirtti.

Öğrenci velileri; ?Bu bina daha yeni yapıldı. Yağan yağmurdan dolayı su alması sizce doğrumu? Daha 4 ay olmasına rağmen okul dökülmeye başladı. Bunu yapan müteahhit bu binayı yaparken 4 aylık mı yaptı yoksa 40 yıllık mı yaptı? işte bunun göstergesi de ortada. Devlet bu tür ihalelerde denetimleri daha da sıkılaştırmalı. Özellikle inşaat durumunda olan binaların denetimi sıklıkla yapılmalı. Muhtemelen kullanılan malzemeler, işçilik raporlarla yetkili yerlere sunuluyordur. Kağıt üzerindeki bu sunumların uygulamasının da yapılması gerekiyor. Yazıktır, günahtır. Daha 4 aylık bina her yerinden su aldı. 2 günlük yağmurda böyle olan okul, 10 gün aralıksız devam edecek yağmurlara karşı nasıl dayanacak? Çok merak ediyoruz? dediler.