Anahtar Kelimeler: kuyusundan define merakı fışkırdı

Su kuyusundan define merakı fışkırdı

Su kuyusundan define merakı fışkırdı

Bayramın 1. günü Taş Mahallesi Mevlana Sokak üzerinde yaşanan facianın nedeninin define merakı olduğu anlaşıldı.

Ramazan bayramının 1. günü akşam saatlerinde su çıkartmak için kuyuya giren 3 kişinin kuyudan tekrar çıkamadığı ihbarı üzerine olay yerine gelen 110 kurtarma ekipleri yapılan 3 saatlik çalışmanın ardından Salim Sarı, Mehmet İşlek ve Hasan Sönmez’ in 3 cansız bedenini su kuyusundan çıkartmıştı.

 1.5 yıldan bu yana kazıyorlarmış

 Yaşanan facia ulusal ve yerel basında su çıkarmak için kuyuya giren 3 kişi hayatını kaybettiği yönünde haberleştirilmişti.

Yaşanan facianın ardından çok yönlü soruşturma başlatan Kozan Cumhuriyet Savcısı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü kuyuda ölen 3 kişinin kuyuya su çıkartmak için değil uzun süreden bu yana define aramak için girdiği iddialarını araştırmaya devam ettiği öğrenildi.

Elde edilen bilgi belge ve iddialara göre; Salim Sarı’nın babasına ait arsa içersinde bulunan kuyuda define olabileceği ön görüsü nedeni ile Salim Sarı, Mehmet İşlek ve Hasan Sönmez bir araya geldiler.

Bundan yaklaşık bir buçuk yıl önce define bulunduğu ön görülen alanda kazı yapmaya başladılar. Faciada ölen 3 kişi bir buçuk yıldan buyana ara ara kazılara devam ettiler. Kazılarda 13 metre derinliğe ulaşan 3 kişi kazdıkları alanda su ile karşılaştılar. Su nedeni ile kazı yapamayacaklarını anlamaları üzerine suyu tahliye etmeye karar verdiler.

 Baba Sarı “ su testisi su yolunda” kırıldı

 Olayın yaşandığı gün benzinli su motorunu kuyuya indiren 3 kişi benzinli su motorunu çalıştırmaları üzerine gaz sıkışması nedeni ile hayatlarını kaybettikleri iddia edildi.

Faciada hayatını kaybeden 3 kişinin kuyuda çalışma yapabilmeleri için yer altından elektrik tesisatı döşedikleri elektrik enerjisini kuyunun yanında bulunan Salim Sarı’nın babasının evinden temin ettiği anlaşılırken, Salim Sarı’nın babası Mehmet Ali Sarı Polise verdiği ifadesinde 3 kişinin define aradığı iddiasını doğruladığı “su testisi su yolunda kırıldı” ifadelerlinde bulunduğu iddia ediliyor.

 3 yıl önce Müze Müdürlüğü çevreyi incelemiş

 Kuyu ve çevresinde Adana Müze Müdürlüğü’nün çalışma gerçekleştirdiği, bölgenin kazılması için yasal süreç başlattığı öğrenildi.

Öte yandan Salim Sarı ile Hasan Sönmez’in kuzen olduğu anlaşırken Mehmet İşlek’in de komşuları olduğu netlik kazandı. Faciada ölen 3 kişi Kozan mezarlığında toprağa verilirken, Salim Sarı’nın cenaze namazının tek olarak kılınması dikkatlerden kaçmadı.