Anahtar Kelimeler: sorunu tavan yaptı

Su sorunu tavan yaptı

Su sorunu tavan yaptı

Özellikle Ağlıboğaz ve Türkeli Mahallelerinde yaşanan su sıkıntısı tavan yaptı, vatandaş sokağa döküldü, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar vatandaşı bizzat kendisi dinledi.

Özellikle Ağlıboğaz, Türkeli ve Bağlar Mahallesi'nde yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı bu yıl da devam ediyor. Özellikle bu mahallelerde yaşanan su sıkıntısı vatandaşı bayram öncesinde sokağa döktü. Günlerdir çeşmelerinden su akmadığını ifade eden vatandaşlar susuzlukla mücadele etmekte çok zorlandıklarını söylüyorlar. Yıllardan bu yana bu mahallelerde su sıkıntısının devam ettiğini ancak belediyelerin bu konuda çözüm üretmediğini ifade eden vatandaşlar isyan edecek seviyeye geldiler. Su sıkıntısı tavan yapınca Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da bizzat yerinde görmek için Kozan'a geldi.

Sorun 30 yıldan bu yana devam ediyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Ağlıboğaz Mahallesi'ndeki vatandaşlarla su sıkıntısını konuşmak üzere bir araya geldi. Ağlıboğaz, Türkeli, Bağlar ve diğer mahallelerde yaşanan su sıkıntısının 30 yıldan bu yana devam ettiğini kaydeden Zeydan Karalar, Yedigöze su projesi ile bu sorunların hepsinin ortadan kalkacağını, bu işin de yaklaşık 3 yıl sonra gerçekleşebileceğini ifade etti. Yaz aylarının kurak geçmesi, kış aylarında yağmur ve karın az yağmasından kaynaklanan sorunlardan dolayı bu mahallelerde su sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Zeydan Karalar, sorunların çözümü noktasında çalışma yürüttüklerinin altını çizdi.