Haberi Sesli Oku

SÜAVİ’DEN “BU MEMLEKET BİZİM” ÇIKIŞI

SÜAVİ’DEN “BU MEMLEKET BİZİM” ÇIKIŞI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve tutuklu diğer belediye başkanları için özgürlük talebiyle Adana’dan Silivri’ye yürüyen 9 genç, 32. günde Sakarya’dan Kocaeli’ye ilerlerken sanatçı Süavi’den destek gördü.

Yürüyüşün 31. gününde Hendek’te gençlere katılan sanatçı Süavi, “Zeydan Başkan’ın şahsında özgürlüklerinden alıkonulmuş insanların demokratik tepkilerini yükseltmek için yola çıkan gençlerle birlikteyim” dedi.

Süavi, Hendek-Serdivan arasındaki etapta gençlerle yürüyerek, “Bu memleket bizim. Hep birlikte hakkaniyetli ve demokratik yarınlar kurmak için yürüyoruz. Bu mücadele, sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin değil, bu memleketin tüm insanlarının meselesidir” ifadelerini kullandı.

Gençlerin genel durumunun iyi olduğunu, hava ve teknik şartlardan kaynaklı küçük sorunlar yaşansa da büyük bir problem olmadığını belirten sanatçı, yürüyüşün ülkenin her kesimi tarafından ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.