Anahtar Kelimeler: Suçlu

Suçlu Kim?

Suçlu Kim?

Aladağ´da 2016 yılının Kasım ayında Süleymancılara ait kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11´i kız çocuğu ve biri görevli olmak üzere toplam 12 kişi feci şekilde yanarak hayatını kaybetmiş, yaşanan bu olayın ardından 7. mahkemede cezaevinde tutuklu kim

Aladağ´da 2016 yılının Kasım ayında Süleymancılara ait kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11´i kız çocuğu ve biri görevli olmak üzere toplam 12 kişi feci şekilde yanarak hayatını kaybetmiş, yaşanan bu olayın ardından  7. mahkemede cezaevinde tutuklu kimse kalmadı. Tutuklu yargılanan 2 kişi de görülen davada mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere Serbest bırakıldı.

Aladağ ilçesinde 2016 yılında 11´i kız çocuğu olmak üzere toplam 12 kişi çıkan yangın sonucunda hayatını kaybetmişti. Bugüne kadar toplam 7 duruşma gerçekleştirildi. Cezaevinde tutuklu yargılanan Yurt Müdürü Cuma Ali Genç ve Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği´nin Başkanı İsmail Uğur, Kozan Ticaret Odası toplantı salonunda görülen davada mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere Serbest bırakıldı.

Sabah erken saatlerde geniş güvenlik önlemleri altında cezaevi ring aracı ile Kozan Ticaret Odası´na getirilen tutuklu sanıklar yapılan duruşmanın ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Yanarak can veren çocukların aileleri de mahkemenin verdiği bu karara büyük tepki gösterdiler. Kozan Ticaret Odası önünde toplanan çocukların aileleri hem adalete hem devlete sitem ettiler. ?Bizim çocuklarımızı zorunlu eğitim var diyerek zorla elimizden aldılar, götürdüler. Kaçak yapılan cemaat yurduna yerleştirdiler. Şimdi kimse tutuklu kalmadı. Bizlere çocuklarımızı geri verin? diyerek verilen karara tepki gösterdiler.

Aladağ yurt yangını davasını başından sonuna kadar takip eden avukat Can Atalay da mahkeme sonrasında basın mensuplarına açıklama yaptı. Atalay;

?Bu insanların çocuklarını yaktılar. Sen bir yerin kapısını kitler, sen aşağıya ve yukarıya lambiri, yerlere halı yaparsan bu bina kaçaksa, oraya sabi doldurursan, kimse de orayı denetlemezse, o çocukları yakmış olursunuz. Bunlar bu çocukları yaktı. Bunların ceza almaması için her türlü numara yapıldı. Daha iki yıl olmamış. Henüz tutuklu yok. Bu devlet dün fethullahçılara teslim edildi. Melaneti ortadadır. Bugün süleymancılara başka cemaatlere teslim ediliyor. Eğitim kamusal olmalı. Yoksul Köylü´nün çocuğunun da hakkı olmalı. Bir dosyada bu kadar delil karartıldığını daha önce görmedik. Şunu sormak lazım binayı yıkıp nereye incelediniz. Binayı yıkanlarla ilgili neden bir çift söz söylemediniz. Böyle adaletsizliği, taş görse çatlar. Bir memleketin birliği ve bütünlüğü adaletle sağlanır. Adalet ya vardır, ya da yoktur. Bu işi çevirenler bizle ilgili değil, kendileri ile ilgili hüküm veriyorlar? dedi.

Kaçak kız öğrenci yurdunda çocukları feci şekilde yanarak can veren ailelerde adaletin verdiği bu karara tepki gösterdiler.

?Devlet güçlüden yana olduğunu gösterdi. Çalın, çırpın, zengin ve güçlü olun. Devlette, millette yanınızda dursun. Bunu bize yıllarca öğrettiler. Biz, bunu öğrendik. Güçlüden yanadır devlet. Hiçbir suçlu bulamadılar. Lanet olsun. Biz, bugüne kadar sabrettik. Katil istiyorlar. Bugüne kadar sabrettik. Bizim çocuklarımız, vadesi ile yanmadı, bile bile yaktılar. 2. Kat ne demek. 15 katlı binadan insan kurtuluyor. Neden kurtarmadılar? Hepsini bile bile kendileri yaktı. Bizim çocuklarımızı versinler. Onlar bizim geleceğimizdi. Bize şimdi kim bakacak?? diyerek verilen karara tepki gösterdiler.

Bazı çocukların aileleri de Kozan Ticaret Odası önünde kısa süreliğine oturdular. ?Biz buradan bir yere gitmiyoruz. Onlar cezalarını çekmediler. O zaman biz suç işleyelim. Biz cezaevinde yatalım. Bu suçu biz işleseydik, devlet bize nasıl bir ceza verirdi. Bırakın böyle bir suç işlemeyi onlardan birinin kolunu kessek, devlet bizi idam ederdi? dediler.

Dava bundan sonra Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülecek Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülecek. Duruşmalarda toplam 19 kişi hakim karşısına çıkacak.