Anahtar Kelimeler: SUÇLULARA AÇTIRILMIYOR

SUÇLULARA GÖZ AÇTIRILMIYOR

SUÇLULARA GÖZ AÇTIRILMIYOR

Kozan'da yapılan güven uygulamaları kapsamında 30 noktada toplam 252 emniyet personeli ile denetimler gerçekleştirildi.

Bu denetimlerde çeşitli suçlar ve ihlaller tespit edilerek önemli sonuçlar elde edildi.

Gerçekleştirilen şok uygulamalarda, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 1 adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Modifiye edilen 6 araca işlem yapıldı ve 32 motosiklet sürücüsüne çeşitli maddelerden idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 9 araç ve 4 motosiklet trafikten men edildi.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında, 4,72 gram metamfetamin, 37,15 gram sentetik kannabinoid (bonzai) ve 672 adet sentetik ecza gibi uyuşturucu/uyarıcı maddeler ele geçirildi. Kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan mahkemeye çıkarılan 2 kişi tutuklandı. Motosiklet hırsızlığı suçundan gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı. Çeşitli suçlardan aranması olan 9 kişiden 3'ü mahkemece tutuklandı. Uyuşturucu madde kullanma, bulundurma ve ticareti suçundan mahkemeye çıkarılan 13 şüpheliden 1'i tutuklandı. Ayrıca, yağma suçundan 1 kişi ve silahla tehdit ile mala zarar verme suçundan 1 kişi mahkemece tutuklandı.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtildi.