Şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Kozan'da bir telefoncu dükkanına yapılan silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Umut Barış Koç cinayeti ile ilgili olarak firari cinayet şüphelisi çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kozan'da 16 Mart 2022 tarihinde gece saat 00.05 sularında Tufanpaşa Mahallesi Üstün Sokak üzerinde bulunan bir telefoncu dükkanına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce pompalı tüfekle ateş edilmiş, dükkanda bulunan 27 yaşındaki Umut Barış Koç hayatını kaybetmişti. Cinayetten sonra soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcılığı geniş çaplı sürdürdüğü tahkikat sonucunda, 19 Nisan 2022 günü şafak vakti operasyonu ile 12 ayrı adrese baskın düzenledi. Yapılan operasyonda 7 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden; 2'si savcılıktan, 2’si adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 3’üde  tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Operasyon dahilinde arandığı iddia edilen  Abdurrahman Y.  teslim oldu. İşlemleri tamamlandıktan sonra Abdurrahman y. adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.