“Sürü Yönetimi” sertifika töreni yapıldı

“Sürü Yönetimi” sertifika töreni yapıldı

Toplamda 104 saatlik sürü yönetimi eğitim programını tamamlayan vatandaşlar sertifikalarını aldılar.

Sürü yönetimi eğitim sertifika töreni Kozan Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Sürü yöneticisi; sürünün bakım, beslenme, sağlık ve yönlendirilmesinden sorumlu nitelikli eleman olarak tanımlanıyor.

Sürü yönetimi eğitimi, Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirildi. 2019 yılı içerisinde 104 saat olarak programlanan eğitim bir yıl içerisinde toplam 2 kez düzenlendi. Verilen eğitimler sonucunda, 85 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.

Sürü yönetimi eğitim programları 2015 yılından bu yana devam ediyor. Bu yıl resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarımsal desteklemelere ilişkin tebliğinde belirtildiği şekliyle; 100 ve üzeri küçükbaş hayvan sahiplerinin sertifikalı sürü yöneticisi çalıştırmaları ve bu kişilerin en az 5 aylık SGK prim borçlarını ödemeleri durumunda, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları halinde 5.000 TL destekleme ödemesi almaya hak kazanabilecekler.

Düzenlenen sertifika töreninde, Adana Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Ali Kansu Öztürk bir konuşma gerçekleştirdi. Öztürk, yapılan eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere; Adana Damızlık Koyu-Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Metin Koyuncu, Adana Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Seni, Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Bünyamin Akbulut, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlker Altınok, Hayvan Sağlığı Ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Efe Güler, Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ömer Erdoğan ve Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam verdiler.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, eğitim programını tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan vatandaşları tek tek tebrik ederek, bundan sonraki yapacakları çalışmalarda başarılar diledi. Tören toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.