Anahtar Kelimeler: “Süsleme değil neşter vurduk"

“Süsleme değil, neşter vurduk"

“Süsleme değil, neşter vurduk

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, yüzme havuzu ile ilgili olarak Ekspres Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. Kazım Özgan: "Süsleme değil, neşter vurduk."

Kozan Ekspres Gazetesi olarak “Havuz bu yılda hayal oldu” başlığı ile havuzun 2022 yaz sezonunda da açılmayacağını, açılsa da geç kalınacağını ifade eden haber gerçekleştirmiştik. Belediye Başkanı Kazım Özgan, önceki aylarda yaptığı bir toplantıda havuzun 1 Temmuz tarihinde açılacağını dile getirmiş, biz de başkanın bu açıklamasından yola çıkarak haber oluşturmuştuk. Nihayetinde, havuz 1 Temmuz’da açılmadı. Biz de, sonumlu gazetecilik gereği kamu adına Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'a soru sorduk. “Havuz bu yılda mı hayal oldu?” sorusunu sorarak havuz ile ilgili olarak son gelişmelerden vatandaşın haberdar edilmesi gerektiğinin altını çizdik.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, restore çalışmaları yavaş devam eden havuz ile ilgili olarak önemli bir adım attı. İşleri hızlandırdı. Havuzu 20 Temmuz tarihinde açacağını yeniden dile getirdi. Restore çalışmasındaki ekip gece gündüz çalışarak havuzun %99'luk kısmını tamamladılar. Şimdi test aşamasından geçiyor. Bu aşamada tamamlandıktan sonra halkın hizmetine açılacak.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'da havuzdaki yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak Kozan Ekspres Gazetesi sosyal medya adresleri üzerinden yapılan canlı yayına konuk oldu.

“Süsleme değil, neşter vurduk”

“Burası Mehmet Açıkgöz döneminde yapıldı. Biz, burayı 10 yıl işlettik. Tabii ki, işletme sorunları vardı. Yarı olimpik olması ve 5 metre derinlik tehlike arz ediyordu. 2014 yılında da ben buranın bir kısmını Aquapark yaparak daha kullanabilir bir şekle getirmek için planlamıştım ama o zaman seçimi kaybettim. 2019 yılında hizmet vermeye tekrar başlayamadık. Burası büyükşehire yanlışlıkla yazılmıştı. Büyükşehir yasasından sonra. O zamanlar "peşkeş çekildi" diye laf edildi. Bu bir maddi hataydı. Düzeltilemedi. 2019'dan sonra Zeydan Bey ile biz bunu sürekli görüştük. Ruhi Bey’de bu konuya çok vakıf, o da sürekli konuyu takip etti. Hatta tasfiye komisyonunda da vardı. Hamdolsun, tapusu yeniden Kozan Belediyesi'ne geçti. Sadece havuz değil, şantiyenin büyük bir bölümü ve spor tesislerinin olduğu yer şu anda Kozan Belediyesi’nde. Buradan büyükşehir belediye başkanına teşekkür ediyorum. Tapuyu aldıktan sonra hemen projesini hazırladık. Yenileme projesini hazırladıktan sonra çalışmalara başladık. Eski havuz su kaçırıyordu, panosu dahi arızalıydı. Bunların hepsi ihmal edilmişti. Ama bunu tekrar açmak ve yapmak bize nasip oldu. Şu anda son rötuşları yapıyoruz. Çarşamba günü denemeye başlayacağız. Su vereceğiz ve sonrasında aqua parkın devir-dayımı test aşamasından geçecek. Kozan biliyorsunuz ki sıcak bir bölge. Havuz çok önemliydi. Ama aquaparkta önemliydi. Ancak, 5 yıldızlı otellerde gidip bu hizmeti alabilirsiniz. Ya da büyük sitelerde. Bu da Kozan’a yapıldı. Havuz ile birlikte aqua parkın da yapılması önemliydi. O gerçekleşti. Ayrıca otoparkın olduğu bölümlerin tamamına parke taşı döşedik. Hatta duvarlar dahi boyandı. Begonviller ekildi. Millet Bahçesi’nin duvarlarında çiçekler açtı. İnşallah önümüzdeki yıl burada da aynı manzarayı göreceğiz. Buranın maliyeti yaklaşık 3 milyon artı KDV'ye mal oldu. Yani süsleme değil, gerçekten neşter vuruldu buraya. Havuzun ismini geçmişte burayı yapan belediye başkanımız Mehmet Açıkgöz'ün ismini vererek değiştirdik. Sağ olsunlar belediye meclisi de bu konuda sorun çıkarmadı. Yüzme havuzu içerisinde tabii ki kafemiz olacak. Orası da tekrardan elden geçti. Fiyatını da uygun yapacağız bunu söylemek istiyorum. Şu anda fiyata tam olarak karar vermedik. Buranın işletmesini dışarıya vermeyeceğiz. Ya şirket yapacak, ya da biz yapacağız. Büyük ihtimal şirketimiz işletebilir. 3 seans yapmayı düşünüyoruz. Eğer akşam seansı rağbet görmezse, düğün merasimi de yapmayı düşünüyoruz. Sadece burada su oyunları, yüzme ve eğlenceli aquapark hizmeti vermeyi planlıyoruz. Eğer bunlar masrafları karşılarsa, burada düğün yapmaya gerek yok. Mehmet Açıkgöz Yüzme Havuzu ve Aqua Parkı Kozan'ımıza hayırlı uğurlu olsun.”