Anahtar Kelimeler: Tarihi Eser Operasyonunda Dalga

Tarihi Eser Operasyonunda 2. Dalga

Tarihi Eser Operasyonunda 2. Dalga

Dini konuları istismar ederek insanları dolandırmak, gramı binlerce lira olan ?kırmızı cıva elimizde var? diyerek Pazar yolu açmak ve insanları dolandırmak, ayrıca tarihi eser kaçakçılığına iştirak suçlaması ile Jandarma tarafından yapılan operasyonda göz

Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı ve Adana İl Jandarma Komutanlığı´nın ortaklaşa yürüttüğü çalışma neticesinde nitelikli dolandırıcılık, dini duyguları istismar ve tarihi eser kaçakçılığına iştirak suçlamasıyla adliyeye çıkartılan 5 kişiden 2´si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı ve Adana İl Jandarma Komutanlığı ortaklaşa bir çalışma yürüttü. Çalışmada nitelikli dolandırıcılık, tarihi eser kaçakçılığına iştirak ve dini duyguları kullanarak insanları mağdur etme suçlaması iddiası ile 5 kişi Jandarma İstihbaratı´nın teknik takibine takıldı. Yapılan teknik takip sonucunda Jandarma ekipleri 5 Kişiyi göz altına alarak ifadesini aldı. Alınan ifadelerin ardından 5 kişi mahkemeye sevk edildi. 5 kişiden 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen isimlerden biri olan Aydın A. isimli kişi insanların dini duygularını kullanarak muska bozma, cin çıkarma gibi konularda dini duyguları istismar ederek binlerce lira para elde etme suçundan ve tarihi eser kaçakçılığına iştirak suçundan M.Ç., C.Ç., F.A., G.A. isimli kişiler ise dolandırıcılık ve tarihi eser kaçakçılığı iştirak seçlaması ile Jandarma´nın yakın teknik takibi sonucu yakalandılar.

5 kişi kendilerinde gramı binlerce lira olan kırmızı civa olduğunu belirterek pazar yolu açmaya çalıştılar. Bu yoldan dolandırıcılık yapmak istediler. Ayrıca, yakalananların, geçtiğimiz aylarda Kozan Jandarma Komutanlığı´nın yürüttüğü operasyon kapsamında tarihi eser kaçakçılığı suçlaması ile mahkemeye çıkartıldıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen 7 kişi ile bağlantılı oldukları, onlara yardım yaptıkları ortaya atılan iddialar arasında.

Dini konuları istismar, dolandırıcılık ve tarihi eser kaçakçılığına iştirak suçlaması ile Cuma günü Kozan Adliyesi´ne çıkartılan 5 kişiden üfürükçü hoca Aydın A. ve Uzman Çavuş olduğu öğrenilen C.Ç. isimli kişi mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderilirken, diğer 3 kişi ise şartlı olarak serbest bırakıldı.