Anahtar Kelimeler: Tarihi okulda konser

Tarihi okulda konser

Tarihi okulda konser

Çukurova Devlet Senfoni orkestrasından tarihi okulda konser

Cumhuriyetin kuruluşunun 99'uncu kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ilçede 1900’lü yıllarda yapılan ve ilçenin en eski okulu olma özeliğini taşıyan İnkılap İlköğretim Okulunda konser verdi. İlk kez devlet senfoni orkestrasını dinleme imkanı bulan öğrenciler marşları seslendirerek Türk bayrakları ile konsere eşlik etti. 

Tarihi Kozan kalesi eteklerinde yer alan Mustafa Kemal sokakta bulunan 1900’lu yıllardan kalma İnkılap okulu öğrencileri Çukurova Devlet Senfoni orkestrası ile buluştu.  Öğrenciler önce devlet senfoni orkestrasında kullanılan müzik aletlerini tanıtıldı,  ardından verilen mini konser ile ilk kez klasik müzik dinleme imkânı buldu.

Öğrenciler ilk kez devlet senfoni orkestrası dinleme imkanı bulduklarını ifade ederek ilk kez gördükleri müzik aletleri ve konser ile büyük bir heyecan yaşadıklarını aktardı.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Şef Yardımcısı  Eray İnal “  29 Ekim Cumhuriyetimin 99. Kuruluş yıl dönümü kapsamında öğrencilerimiz ile bu tarihi okulda bir araya geldik. Klasik müzik ve marşlarımız olan repertuar ile bizleri izlemeye gelemeyen öğrencilerimizin yanına bizler gelelim istedik. Bugün çocuklarımız ile güzel bir coşku  içinde bir aradayız” dedi. 

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Serdar Bakırezen ise “ 1900’lü yıllarda yapılan tarihi okulumuzda eğitim konserimizi gerçekleştirmiş bulunduk. Burada öğrencilerimiz ile birlikte hem senfoni orkestrasını tanıtmış oluyoruz hem de Cumhuriyet coşkusunu öğrencilerimiz ile birlikte kutluyoruz” diye konuştu.

Okul müdürü Turan pazarcı öğrencileri vatan millet bayrak sevgisi ile yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek öğrencileri devlet senfoni orkestrası ile buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını kaydetti.  

Öğrenciler senfoni orkestrasında ki üflemeli, vurmalı, yaylı müzik aletlerini tanırken okulda keman çalan öğrenciler senfoni orkestrası ile birlikte konsere katılma imkanı buldu. Konser sonunda öğrenciler Türk bayrakları ile 10. Yıl ve İzmir marşını birlikte seslendirdi.