Anahtar Kelimeler: TARİHİMİZE SAHİP ÇIKALIM

TARİHİMİZE SAHİP ÇIKALIM

TARİHİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Eski hastane protokol giriş kapısına yapılan tarihi katliam ile ilgili olarak, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti

/resimler/2019-10/14/1253028087853.jpgYapılış tarihi belli olmayan ancak Osmanlı dönemine ait olduğu belirlenen eski hastanenin protokol giriş kapısına yapılan tarihi katliam ile ilgili olarak Kozan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.

10 Ekim 2019 Perşembe günü Kozan Ekspres Gazetesi olarak gündeme taşıdığımız ?Tarihe klimalı katliam? başlığı altında yayınladığımız haberde; yapılış tarihi belli olmayan ancak Osmanlı döneminde yapıldığı öne sürülen eski tarihi hastanenin protokol giriş kapısı duvarla örüldüğü, üzerine de klima takıldığı belirtilmişti.

Tarihe sahip çıkma adına Kozan Ekspres Gazetesi bu konuyu gündeme getirmiştir. Haber yayınlandıktan hemen sonra Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez harekete geçti. Yaşanan bu tarihi olayla ilgili olarak sorumlular hakkında işlem başlatıldı.

Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez; ?Yapılan yanlıştan dolayı sorumlular hakkında işlemler başlatıldı. Klima söküldü. Kabartmalı yazıya herhangi bir zarar gelmemiştir? ifadelerini kullandı.

Yönünü tarih turizmine çevirmiş, güneyinden kuzeyine, doğusundan batısına her bir köşesi tarih kokan şehrimizdeki küçücük taşın dahi ne kadar önemli olduğunu anlamamız lazım. Tarih katledildiğinde geri dönüşü olmayan zararlara sebep olur. 7´den 70´e herkesin medeniyetler şehri Kozan´daki her türlü tarihi yapıya sahip çıkması gerekiyor. Osmanlı dönemine ait olan eski hastane şimdilerde Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kullanılan bir bina olarak ayakta duruyor. Bu tarihi binanın korunması, burayı yöneten yöneticilere ve idarecilere ait. Sadece eski hastane değil, Kozan´ın bütün tarihi sokaklarında yer alan değerlere sahip çıkılması bizlere düşen büyük görevdir. Kozan Ekspres Gazetesi olarak tarihe ve değerlere sahip çıkma adına herkese çağrıda bulunuyoruz. ?Gelin tarihimize hep birlikte sahip çıkalım. Kozan´ı tarih turizmi açısından dünyanın eşsiz kentleri arasına girdirelim. Bu zor bir iş değil. Bu el birliği ile yapılacak bir iştir?

/resimler/2019-10/14/1252347774745.jpg