Tarık Kaplan A. Adaylığını Açıkladı

Tarık Kaplan A. Adaylığını Açıkladı

MHP Kozan ilçe teşkilatında aday adaylığını açıklayan Tarık Kaplan’ı partililer ve sevenleri yalnız bırakmadı.

Hava koşulları nedeniyle MHP Kozan ilçe binasında açıklaması gereken adaylığını kapalı alanda yapan 25. dönem milletvekili aday adayı Tarık Kaplan, Kozan`a verdiği önemden bahsetti. Tarık, ``Hayat kısmetten ve nasipten öteye gitmiyor. Bugün Allah nasip ederse ilçe binamızın önünde aday daylığımızı açıklamayı diledik.  Meteoroloji bizi çok şaşırttı. Bugün yağmurla karşı karşıya kaldık. Allah makamlar, mevkiler, nasip eder, güç nasip eder. Ancak Türk milletinin şerefli bir üyesi olmak, Toros dağlarının eteklerinde şerefli bir türkmen çocuğu olmak, kolay kolay bu milletten başka yer yüzünde kimseye nasip olmaz. Biz hiç bir zaman Kozan`da yetiştiğimiz coğrafyayı unutmadık. Allah bize nasip etti eğitimimizi aldık yurdumuzdan uzaklaştık farklı şehirlerde bulunduk ancak hep aklımızda Kozan vardı. Bugün eğer buradaysak sizlerin içinde sizlerle el ele gönül gönüleysek ne mutlu bize.

7 Haziran genel seçimlerini Türkiye`nin çıkış yolu olarak değerlendiren Tarık Kaplan, Türk Milletinin MHP’ den onurlu yaşam bağımsızlık vaat eden siyasi hareketten başka bir yolu olmadığını söyledi.

Tarık kaplan kimdir?

1978 Yılında Adana’nın Kozan ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kozan’da , lisans eğitimini Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde tamamladı. Akteks Akrilik İplik Fabrikaları A.Ş de İşletme Mühendisi olarak iş hayatına başlayan Tarık Kaplan daha sonra aynı firmaya ait BCF İplik Fabrikaları(Halep/Suriye) İşletme Müdürlüğü görevini yürüttü. 2004 yılında Tedaş Genel Müdürlüğü Gaziantep İl Müdürlüğü bünyesinde Kontrol Mühendisi olarak göreve başladı.2006-2008 yılları arasında Nizip İlçe İşletme Müdürlüğü görevinde bulundu. 2009 yılı başında TEDAŞ Gaziantep İl Müdürlüğündeki görevinden istifa ederek Gaziantep Üniversitesi bünyesinde Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. 2011 yılında kurumlar arası nakil yoluyla Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Raylı Taşıma Sistemi Şube Müdürlüğü görevine atandı. 30.01.2012 tarihinden bu yana İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı görevini yürütmektedir. İyi derecede İngilizce ve günlük ihtiyaç karşılayabilecek kadar az seviyede Arapça bilen Tarık Kaplan evli ve 1 çocuk babasıdır.